Най-голямата световна общност на експати - InterNations излезе с нова,

...
Най-голямата световна общност на експати - InterNations излезе с нова,
Коментари Харесай

Най-добрите и най-лошите страни за устойчив начин на живот на експати

Най-голямата международна общественост на експати - InterNations излезе с нова, любопитна ранглиста основана на лично проучване за „ Околната среда и устойчивостта “ (Environment & Sustainability Ranking).  Рейтингът подрежда най-хубавите и най-лошите страни за резистентен метод на живот на за работещи в чужбина експерти.

Резултатите, които се базират на изследването Expat Insider 2020, разкриват, че Финландия, Швеция, Норвегия, Австрия и Швейцария оферират най-устойчива среда за живот на експатите. В другия завършек на класацията са Индия, Кувейт, Египет, Индонезия и Виетнам. България не участва в проучването.

При подреждането на страните са взети под внимание осем съществени фактора, измежду които достъпността на „ зелени артикули и услуги “, качеството на въздуха, енергийното доставяне, преработване и ръководство на отпадъците. В отчета експатите правят оценка и държавните политики за отбрана на околната среда и степента, до която локалното население се интересува от тези тематики.

На първо място от 60 страни в класацията за „ Средата и устойчивостта “ се подрежда Финландия. Северната страна заема първата позиция в категорията „ Качество на околната среда, като съвсем всички експати (98% против приблизително 82%) дават позитивна оценка за представянето на Финландия. Друг фактор, в който страната се показва извънредно добре, е качеството на въздуха (95% положителни оценки против 62% приблизително за света).  

Страната се подрежда на второ място в категориите „ артикули и комунални услуги “ и „ политики и хора “, като там преди всичко е Швеция. Цели 89% от експатите във Финландия считат, че държавното управление на страната поддържа политиката за отбрана на околната среда. 90% от работещи в чужбина експерти са удовлетворени от локалните старания за ръководство на отпадъците и преработването.

На последно място в класацията се подрежда Индия, която е на дъното в шест от 8-те категории.

Близо 9 от 10 експати (87%) не са удовлетворени от политиките на страната за ръководство и надзор на отпадъците, до момента в който три от пет (59%) правят оценка отрицателно достъпността до „ зелени артикули и услуги “.

Що се отнася до категорията „ политики и хора “, 62% от експатите в Индия считат, че държавното управление на страната не поддържа политиките за отбрана на околоната среда, до момента в който 59% споделят, че локалното население не се интересува от тематиката за климата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР