Най-голямата рок-звезда на френскоезичния свят Джони Холидей си отиде на

...
Най-голямата рок-звезда на френскоезичния свят Джони Холидей си отиде на
Коментари Харесай

Почина легендарният френски певец Джони Холидей

Най-голямата рок-звезда на френскоезичния свят Джони Холидей си отиде на 74 години след борба с рак на белите дробове. Смъртта застигна френския Елвис, както го назоваха, догато приготвяше нов албум и турне. Миналия месец той постъпи в болница с дихателни проблеми.

„ Има малко от Джони във всеки от нас “, реагира на вестта френският президент Макрон.

„ Джони е паметник, той е Франция “, съобщи в обществените медии кино-иконата от предишния век Бриджит Бардо.

„ Истинска икона “, написа в туитър Селин Дион.

100 милиона продадени записи, 50 студийни албума, функции в киното, пет брака, Орден на Почетния легион, връчен от президента Ширак през 1997 година Така ще запомнят почитатели от три генерации 60-годишната кариера на Джони Холидей с същинско име Жан-Филип Лео Сме.

Силно повлиян от Елвис Пресли, в кроя на 50-те той се отклонява от традицията на френския шансон и стартира да пее рок-енд-рол на френски. Напусна ни тази нощ както живя целия си живот, самоуверено и почтено, съобщи вдовицата Летисия. Двамата имат две осиновени деца Джейд и Джой.
 © Българска телеграфна агенция
Нашата болежка е голяма, обявиха Лора и Давид - негови наследници от браковете му с актрисата Натали Бай и певицата Силви Вартан. Той стана част от живота на французите, сподели от Алжир президентът Макрон.
Еманюел Макрон, президент на Франция: Дълбоко в себе си вярвахме, че той е несломим, тъй като трябваше да е починал 100 пъти поради метода си на живот, крайностите и борбите, само че в никакъв случай не падна. Ето за какво тази заран е тежко да разберем освен, че си е отишъл, а и че не е невредим.
Работохолизъм и съвсем непрекъснати турнета, добър британски, пристрастеност към „ Харли Дейвидсън “, саморазрушение посредством алкохол, друга и черен тютюн, само че и челно място за албумите му в музикалните ранглисти. Джони Холидей цялостни с лекост 80-те хиляди места на Стад дьо Фран, пее пред 750 хиляди на концерт до Айфеловата кула за националния празник през 2009 година

Албумът му „ Никога самичък “ от 2011 година е продаден в 100 хиляди копия единствено за седмица. Фенове се събраха през днешния ден край къщата му западно от Париж, с цел да почетат индивида, считан за „ националния рокер на Франция “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР