Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да

...
Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да
Коментари Харесай

Денков: Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които са в най-голямо затруднение

„ Най-голямата промяна, която можем да създадем с изключение на правосъдната, е да притеглим повече вложители “. Това съобщи в ефира на БТВ министър председателят Николай Денков. По думите му с парите, които влагат в нашата стопанска система вложителите, и с метода на организация, се покачват заплатите на работещите в България.

„ Имаме рекорден размер на вложения за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, в сравнение с беше предходната година, добави министър-председателят. Той разясни, че до края на годината вложенията ще надминат седем милиарда лева Ето, това е, което ще вдигне приходите на хората “, означи Денков.

„ Бюджетът на първо място би трябвало да е ориентиран към тези, които сега са в най-голямо усложнение, по тази причина покачваме по невиждан метод минималната заплата, покачваме пенсиите следващата година “, сподели министър председателят.

Денков сподели, че би трябвало да се обезпечат и по-добри условия за младежите. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни вероятности за развиване, в която и да е област и да имат положително възнаграждение за положителни условия на живот. Министър-председателят разяснява, че младите могат да употребяват опциите в чужбина, с цел да се осъществят след това в родината си.

Относно отпадането на дерогацията през март, Денков означи, че от самото начало се е борил за това „ да няма внезапно унищожаване на дерогацията “ и уточни повода:

„ Защото тогава щеше да се окаже, че „ Лукойл “ не може да създава горивата, които са нужни за вътрешния пазар. Ако подвластен единствено от импорт, който би трябвало да се обезпечи идващите дни, както имаше хрумвания, тогава сигурно цените на горивата щяха да скочат доста. Ако преходът стане гладко, както го вършим, не чакам да има сериозен проблем “, разяснява още Денков.

В отговор на въпрос за ротацията на кабинета през март следващата година, Денков сподели:

„ За момента нямам проблем с всичко, което сме договорили във връзка с ротацията. С Мария Габриел работим сносно, тъй че в случай че тя бъде министър председател, аз се надявам доста ползотворно да продължим да работим както и до момента. Премиерът подсети, че част от съглашението е той да бъде вицепремиер. „ И евентуално ще се върна в Министерството на образованието и науката “, уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР