Най-голямата петролна рафинерия в Украйна пострада при нова руска ракетна

...
Най-голямата петролна рафинерия в Украйна пострада при нова руска ракетна
Коментари Харесай

Москва удари Украйна по въздух, Молдова събра осколки от руска ракета

Най-голямата петролна рафинерия в Украйна пострада при нова съветска ракетна офанзива в четвъртък.

Следвайки модела на тежки бомбардировки след украински бойни или дипломатически триумфи, Русия изстреля 36 ракети в ранните часове, оповестиха военновъздушните сили на Украйна, откакто представители на алианса на НАТО се срещнаха предходния ден, с цел да възнамеряват повече военна поддръжка за Киев.

Около 16 ракети са били свалени - по-нисък % от нормалното, отбелязва Ройтерс.

Противовъздушна отбрана е обезвредила в южна Украйна осем ракети " Калибър ", изстреляни от транспортен съд в Черно море, споделиха украински публични лица. Други ракети са блъснали Северна и Западна Украйна, както и централните региони на Днипро (Днепропетровск) и Кировоград.

 Украйна и страна от НАТО започнаха дружно да създават боеприпаси Украйна и страна от НАТО започнаха дружно да създават боеприпаси

Киев заяви, че измежду изстреляните ракети има три KH-31 и една " Оникс ", които нейната противовъздушна защита няма потенциал да смъква.

Засегната е и най-голямата петролна рафинерия на Украйна в Кременчук, само че няма информация за вредите.

Министърът на енергетиката и операторът на националната електрическа мрежа обявиха, че съветските въздушни удари през нощта са били не провокира огромни разстройства в доставките на електрическа енергия.

" Поредна масирана ракетна офанзива от терористичната страна против гражданска инфраструктура в Украйна ", написа в " Туитър " министерството на защитата, съобщавайки за офанзивата.

Останки от съветски ракети бяха открити в Молдова, покрай границата с Украйна, часове след нощните съветски ракетни удари по цели в Украйна.

Отломките в село Ларга, се споделя в изказване на полицията. Това е минимум четвъртият път от ноември, когато остатъци от ракети падат в Молдова.

Молдова осъди нашествието на Русия в Украйна и нейният президент.

Москва не е коментирала ракетните офанзиви в Украйна или останките, открити в Молдова.,

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР