Най-голямата петролна компания в света - Saudi Aramco подписа договори

...
Най-голямата петролна компания в света - Saudi Aramco подписа договори
Коментари Харесай

Най-голямата петролна компания подписа сделки за $4.5 милиарда

Най-голямата петролна компания в света - Saudi Aramco подписа контракти за съвсем 4.5 милиарда $ с мултинационални петролни и газови компании.

Сделките, избрани като изпитание за диверсификация на стопанската система, бяха подписани с испанската Tecnicas Reunidas, италианската Saipem, китайската China Petroleum Pipeline и National Petroleum Construction от ОАЕ.

Инвестициите " отразяват съгласуваните ни старания да разнообразим стопанската система си, да насърчим локалното произвеждане, да подкрепим устойчива околна среда и да укрепим нашия бизнес и капиталов климат ", съобщи изпълнителният шеф на Aramco Амин Насер в изказване.

Саудитска Арабия продължава подготовката за стартирането на борсата на 5% от Saudi Aramco в най-голямото първично обществено предложение в света. То се чака през втората половина на 2018 година

Инициативата е крайъгълният камък от амбициозната стратегия за промени, наречена Визия 2030, дело на престолонаследника принц Мохамед бин Салман, чиято цел да е понижи зависимостта на саудитската стопанска система от петрола.

Това би могло да генерира по този начин нужните доходи, откакто страната загуби стотици милиарди долари, откогато цените на петрола спаднаха в средата на 2014 година, което докара до големи бюджетни дефицити и потреблението на половината от стратегическите й запаси.

Експерти обаче показаха опасения, че самодейността може да бъде отсрочена заради опасения по отношение на нейната изпълнимост.

И Насер, и принц Мохамед отхвърлиха тези опасения, твърдейки, че първичното предложение на акции ще се реализира по график през втората половина на идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР