Най-голямата оцеляла до момента централизирана борса за криптовалути - Binance,

...
Най-голямата оцеляла до момента централизирана борса за криптовалути - Binance,
Коментари Харесай

Забрана грози Binance в САЩ

Най-голямата оживяла досега централизирана борса за криптовалути - Binance, е застрашена от възбрана на територията на Съединени американски щати, откакто Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) упрекна компанията и нейния основател Чанпенг Жао в ред нарушавания, оповестяват международните медии.

Контекст : След години на избухлив напредък, криптоиндустрията претърпя пагубен срив през 2022 година, който с изключение на всичко друго извади нескрито и слабостите на някои от централизираните платформи за цифрови активи.

Сривове като този на борсата FTX " изгориха " с милиарди долари вложителите, доста от които бяха елементарни лековерни консуматори подмамени от обещанията на инфлуенсъри за бърза облага и огромен въздържан приход.
 Криптосветът през 2023 година: Скъпи уроци, само че и мотиви за оптимизъм
Как ще се промени криптосветът след най-бурната си година

Дигиталните активи и технологиите зад тях няма по какъв начин да бъдат де-изобретени, акцентира специалист

Със своите над 100 млн. консуматори, Binance останаха най-сериозната световна платформа за търговия с крипто в миг, в който американските управляващи оповестиха курс към по-голям надзор и недопускане на спор на ползи и други противозаконни практики. Една пета от всички производства на CFTC през предходната година са свързани със бранша.

Обвиненията : Според CFTC Binance са нарушили доста и разнообразни разпореждания на американското законодателство.
Регулаторът твърди, че борсата е предложила нерегистрирани крипто деривати на Bitcoin, Ethereum, Liteboin, Tether и binanceUSD. Тези практики подлежат на съществени регулации в Съединени американски щати, а на пазари като английския са непосредствено неразрешени поради огромния риск от операции. В обвиняването се показва още, че от стъпването си на американския пазар през 2019 година до наши дни Binance по този начин и не са се записали по надлежния ред в Съединени американски щати. Вместо това борсата употребила " преднамерено неразбираема " интернационална корпоративна конструкция, в границите на която Жао " дава отговор единствено пред себе си ". През огромна част от следствия интервал Binance не са събирали информация за потребителите си, посредством която те да могат да бъдат разпознати. CFTC твърди, че не са следвани общоприетите практики за попречване на прането на пари. След оповестеното от Binance стягане на разпоредбите през 2021 година се твърди, че точно чиновници на компанията са почнали да поучават клиентите на борсата по какъв начин да заобикалят контрола посредством VPN мрежи или (при по-едрите клиенти) офшорни компании.
В прав текст: " От години Binance са знаели, че нарушават наредбите на CFTC, като те са работели интензивно както за това паричните потоци да не секват, по този начин и за това да избегнат контрола. Това би трябвало да бъде предизвестие, че CFTC няма да толерира съзнателното заобикаляне на американския закон ", съобщи ръководителят на комисията Ростин Бенам, представен от Би Би Си.
 Binance стопира преводите в щатски долари
Най-голямата борса за криптовалути стопира преводите в щатски долари

Причината не е посочена

Отговорът : Binance отхвърлят обвиняванията. Компанията твърди, че е направила " обилни вложения ", с цел да подсигуряват, че американските консуматори не могат да достъпват запаси в платформата им, които не са позволени на територията на Съединени американски щати.
 Колко постоянна е Binance в реалност?
Колко постоянна е Binance в реалност?

Общите изходящи потоци евентуално са били от $6 милиарда до $8 милиарда

" Обвинението е изненадващо и разочароващо за нас, защото работим с CFTC от над 2 години. Въпреки това, ние планираме да продължим да действаме взаимно с регулаторите в Съединени американски щати и по света. Най-добрият път напред е да предпазим потребителите си и да работим взаимно с регулаторите за основаването на явен и обстоен регулаторен режим ", показаха от Binance.

Самият Жао прикани в обществените мрежи потребителите да не обръщат внимание на " подправените вести, офанзивите и така нататък ".

Какво следва : Битката сред Binance и американския регулатор ще се води в съда в Илинойс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР