Най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ този вторник организира

...
Най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ този вторник организира
Коментари Харесай

Мицкоски призова опозиционните партии да се включат в блокади заради тайните преговори на Скопие и София

Най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ този вторник провежда блокади на главните кръстовища в 10 града на страната. Заявката е митингът да се организира всеки ден сред 15:00 и 17:00 ч. локално време в Скопие, Охрид, Битоля, Кичево, Кавадарци, Прилеп, Струмица, Щип, Велес и Кочани.

Протестиращите желаят от държавното управление да разгласява така наречен " Пътна карта ", която, както беше казано на брифинг на партията, се договаря със София от премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и специфичния делегат на държавното управление за България Владо Бучковски, написа македонското електронно издание " МКД ".

Лидерът на партията Християн Мицкоски заяви, че митингите са против " тайните договаряния, които водят министър председателят Зоран Заев и специфичният делегат Владо Бучковски с управляващите в София ". Според него те се отнасят до " бъдещето на РСМ и евроинтеграцията на македонския народ, нация и страна в Европейски Съюз ".
https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/videos/3051186871772021
" От висши дипломатически източници, както от Брюксел, по този начин и от публична София разбрахме, че настояванията от Рамковата позиция на българския парламент ще бъдат част от преговорната рамка на Република Северна Македония за Европейски Съюз. По този метод двустранният проблем, който имаме със София, а той се отнася до достоверността на македонския народ, просвета, обичаи, традиции, македонски език, антифашистката ни битка, а това ще значи, че всички тези проблеми посочени в Декларацията на българския парламент ще бъдат към този момент проблем, който ще имаме с Европейски Съюз. От двустранен той ще се трансформира в проблем сред Македония и Европейски Съюз. Единственият метод да се противопоставим на това нещо е народът да излезе по улиците ", съобщи по време на конференцията Мицкоски, който прикани всички опозиционни партии да се включат в блокадите.

Според него жителите би трябвало да схванат какво съдържа " Пътната карта ", за която преговорят Заев и Бучковски. " Ако Декларацията на българския парламент от 2019 година бъде част от преговорната рамка ще бъдем изправени пред следния избор: асимилация и българизация в границите на един ден когато приключим договарянията за участие в Европейски Съюз или заледяване и финален отвод от съня за Европейски Съюз ", сподели още водачът на ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР