Най-голямата онлайн платформа за търговия с дрехи втора употреба -

...
Най-голямата онлайн платформа за търговия с дрехи втора употреба -
Коментари Харесай

Гигант купува българския лидер в продажбите на дрехи втора употреба Remix за $28,5 милиона

Най-голямата онлайн платформа за търговия с облекла втора ръка - американската tharedUP, ще бъде новият притежател на българската Remix, която е водач в този сегмент в Европа. От компанията са оповестили, че ще придобият сдружението " Ремикс Глобъл " АД в договорка за 28,5 милиона $ или 24,1 милиона евро.

Според изискванията на договорката, след приключването ѝ българската компания ще оперира като без значение сдружение под шапката на tharedUP под управлението на сегашния основен изпълнителен шеф Любомир Кленов.

Очаква се транзакцията да бъде затворена през четвъртото тримесечие на актуалната година

Кленов ще дава отговор и за разрастването на бизнеса на американската група на Стария континент. Пазарът на облекла втора ръка в Европа се пресмята на 21 милиарда $ към 2020 година, като прогнозите са, че той ще се разрасне до 39 милиарда $ през 2025 година, сочат калкулации на GlobalData.
 Remix, която е водач в Европа по онлайн продажби на облекла втора ръка
Българската компания, която е водач в Европа по онлайн продажби на облекла втора ръка

През 2019 година компанията е продала 4,2 милиона продукта, а приходите ѝ са 58,5 милиона лв.

" Заедно (бел.ред. с tharedUP) имам вяра, че ще надградим главния действен мотор на Remix, технологиите, логистиката, с цел да допринесем за по-мащабно наличие на европейския пазар ", показва Любомир Кленов, представен от Yahoo Finance.

" Ремикс Глобъл " е учредена през 2012 година в България, като към днешна дата тя има над 400 чиновници. В момента нейната мрежа покрива 9 пазара в Европа, в това число в Германия, Полша, Гърция, Румъния и Чехия. Компанията е водещ онлайн магазин за облекла втора ръка на Стария континент.

thredUP е основана през 2009 година и към края на предходната година има 1,24 милиона дейни консуматори. Пазарната ѝ капитализация възлиза на 2,7 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР