Най-голямата охранителна фирма в Северозапада „СИТИ СОТ“ се отказа да

...
Най-голямата охранителна фирма в Северозапада „СИТИ СОТ“ се отказа да
Коментари Харесай

Разпад! „СИТИ СОТ“ се отказа от охраната на болницата заради натрупано огромно задължение

Най-голямата охранителна компания в Северозапада „ СИТИ СОТ “ се отхвърли да охранява врачанската многопрофилна болница „ Христо Ботев “ поради насъбрано голямо обвързване от страна на лечебницата, научи организация BulNews.
Оказа се, че от болничното заведение от 7 месеца не са плащали дължимото на охранителната компания, която пази лечебното заведение след извоювана социална поръчка. За да имат охранителите прехранване, от компанията им плащали заплатите и осигуровките, които лечебницата трябвало да покрива. На територията на МБАЛ „ Христо Ботев “ са работили 16 индивида жива защита, СОТ и видеонаблюдение.
След като дължимата сума набъбнала фрапантно, от „ СИТИ СОТ “ подали предупреждение за преустановяване на контракта, което изтича през днешния ден. От охранителната компания изтеглят хората си от болничното заведение, като ще ги пренасочат по другите си обекти.
От „ СИТИ СОТ “ разясниха пред организация BulNews, че са показали съпричастност към тежкото финансово положение на лечебницата и ще оставят СОТ-а и видеонаблюдението.
Потърсихме за коментар шефът на болничното заведение Евгени Любенов, който се оказа в отпуск. Отговор на въпросите ни даде финансово-икономическия шеф Таня Пешковска, която удостовери, че от през днешния ден охранителната компания напуща поста си. От болничното заведение са потърсили за подпомагане регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, които да реагират при възможни сериозни обстановки, което по този начин или другояче е тяхно обвързване.
Обществената поръчка за избор на нова компания, която да охранява болничното заведение и да пази дребното останали лекари от недоволни пациенти, може да се проточи най-малко 3 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР