Най-голямата немска авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) сключи договор за придобиването на

...
Най-голямата немска авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) сключи договор за придобиването на
Коментари Харесай

Луфтханза купува повечето поделения на фалиралата Еър Берлин

Най-голямата немска самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa) подписа контракт за придобиването на по-голямата част от подразделенията на банкрутиралата " Еър Берлин " (Air Berlin), заяви организация ДПА, цитирайки шефа на концерна Карстен Шпор.

Преговорите сред двата авиопревозвача продължиха към три седмици. Разговори за закупуване на части от самолетната компания са водени с разнообразни купувачи, в това число и с " ИйзиДжет " (EasyJet )

В оповестено по-рано в четвъртък изявление на Шпор за вестник " Райнише " той оповестява, че " Луфтханза " възнамерява да купи от " Еър Берлин " 81 самолета и да трудоустрои към 3 хиляди чиновници. " за това са планувани 1.5 милиарда евро ", съобщи шефът на " Луфтханза ".

Превозвачът бил подготвен също по този начин " на обективна цена " да извози пасажерите на " Еър Берлин " които поради банкрута й не са съумели да извършат полетите си.

На 15 август вторият по величина авиопревозвач в Германия – Еър Берлин ", разгласи, че влиза в процедура по неплатежоспособност поради това, че най-големият му акционер – " Етихад ", реши да приключи финансовата си поддръжка за компанията. За да обезпечи работата на " Еър Берлин " в отпускарския сезон, немското държавно управление му отпусна заем от 150 млн. евро.

Думите на Кпор провокираха повишение на акциите на " Луфтханза " с 3 %.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР