Най-голямата мистерия за всяка домакиня е откъде идва всичкия този

...
Най-голямата мистерия за всяка домакиня е откъде идва всичкия този
Коментари Харесай

7 начина как да намалите домашния прах

Най-голямата тайнственост за всяка стопанка е от кое място идва всичкия този прахуляк и по какъв начин да се отърве от него един път вечно. Е, чак един път вечно няма да е, само че има няколко метода доста да забавите побеляването на мебелите от прахуляк.
 Перете постоянно текстила вкъщи
Текстилните повърхности задържат най-голямо количество прахуляк и при всяко разбъркване на възглавници, одеяла, завеси, покривки и прочие целият складиран. в тях прахуляк се разнася из цялата стая. Ето за какво е добре да си създадете табиет да перете постоянно всичкия текстил вкъщи, даже и да не наподобява замърсен. Тупането също е положително решение, само че най-ефикасно е да минете всичко през вода, даже на къса стратегия. 

 



 
Избягвайте килимите
За страдание няма по какъв начин да перете килимите всяка седмица, тъй че просто ограничете броя на килимите вкъщи и ги обирайте постоянно с прахосмукачка. За страдание килимите са един от най-големите извори на домакински прахуляк вкъщи. 

 
Обирайте дивана с прахосмукачка
Когато пускате прахосмукачка, наложително минавайте и дивана с нея. Има специфични плъгини за тапицерия, с които ще почистите идеално дивана, кресла, тапицирани кревати и други сходни мебели вкъщи. 

 

 Добави изложение

 
Използвайте антистатичен препарат за разчистване
Той няма да унищожи домашния прахуляк като с магическа пръчка, само че най-малко ще резервира повърхностите на мебелите ви една концепция по-дълго без прахуляк. Защото в нормалния случай, ден откакто сте обрали праха вкъщи, той още веднъж е там. 

 



 
Уред за филтриране на въздуха
Тези джаджи освен се оправят с фините прахови частици, бактериите във въздуха, само че и сполучливо улавят домашния прахуляк със своя хепа филтър. Така че си заслужава да пробвате една такава джаджа, може пък доста да понижи количеството прахуляк в дома ви.

 

 Добави изложение

 
Прахосмукачка робот
За разлика от елементарните прахосмукачки, тези роботи имат фини четчици, с които улавят напълно добре финия прахуляк по пода. Освен това може да пускате прахосмукачката робот всеки ден, даже до момента в който сте на работа, като по този начин в домът ви несъмнено ще има доста по-малко количество прахуляк, което да се задържа и разнася. 

 

 Добави изложение

 
Чистете от горе надолу
Или другояче казано, няма смисъл първо да пуснете прахосмукачка, а след това да избършете полилеите, да вземем за пример. Така автоматизирано сваляте целия прахуляк от мебели и други движимости, още веднъж на пода. Всеки път, когато чистите, следвайте избрани стъпки - първо забърсвате щорите, полилеите и високите елементи на мебелите, сменяте чаршафите, изтупвате одеялата, следва да оберете праха от ниските мебели и чак тогава пускате прахосмукачка, като първо обирате меката мебел и тогава пода. Задължително използвайте микрофибърна забрадка за праха, защото тя го улавя, а не го разнася.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР