Най-голямата компания в Русе - Булмаркет груп, купува румънска жп

...
Най-голямата компания в Русе - Булмаркет груп, купува румънска жп
Коментари Харесай

Русенски гигант купува румънска жп компания за €17 милиона

Най-голямата компания в Русе - " Булмаркет груп ", купува румънска жп компания Vest Trans Rail. Сделката е за €17 милиона,, базирайки се на основателя на русенската група Станко Станков, който е удостоверил пред изданието, че предварителният контракт към този момент е подписан. Новината за договорката беше доказана и пред екипа на Money.bg.

Русенската група развива действия в областта на биогоривата и търговията с пропан-бутан.

Целта

Към момента румънската компания държи 5% пазарен дял. При завършването на договорката " Булмаркет груп " ще придобие в началото 80% от компанията, а останалите 20% следващата година. Станков се надява договорката да мине до месец декември, като чакат утвърждение от румънското Комисия за защита на конкуренцията.

Целта на придобивката е в границите на 3 до 5 години българската група да държи 10% от жп пазара в северната съседка. Инвестициите на " Булмаркет груп " в жп бранша не стопират до такава степен, като изчисленията демонстрират, че от предходната година до края на 2023 година те ще възлизат на €60 милиона.

Най-голямата компания в Русенска област влага 80 милиона лв. в активността си

Вложенията ще бъдат ориентирани в разнообразни сегменти и ще бъдат направени до края на 2022-а

Към момента русенската група към този момент има един жп оператор в Румъния, който стартира работа през втората половина на 2021 година. Това е " Юнайтед рейлуейс ", също част от " Булмаркет груп ". Той разполага с 5 локомотива и 0.8-1% пазарен дял. Сега бизнесът на българската компания в северната ни съседка се уголемява, като задачата е в идващите 3 до 5 години общо двете компании да имат 10% от товарния жп бранш.

Изборът

" Изборът на Vest Trans Rail е, защото българската компания работи с тях и са сътрудници, като по едно и също време с това сдружението демонстрира успеваемост и положителни резултати ", разяснява пред " Капитал " Младен Станков, който управлява " Булмаркет ДМ " и бизнеса, занимаващ се с търговията с минерални горива и логистичните интервенции.

Компанията има 35 локомотива и към 400 вагона - за горива и генерални товари, като метали и цимент. Според фирмени бази данни приходите на Vest Trans Rail за 2021 година са €17.5 милиона, а чиновниците 156.

Жп историята на " Булмаркет груп " стартира точно от България. Местното сдружение е " Булмаркет рейл карго " и сега има 17-18% пазарен дял и се подрежда на второ място след държавните " БДЖ - Товарни транспорти ".

Дейността на българската група е ситуирана главно на площадката на някогашния комбинат за тежко машиностроене в Русе, намиращ се на брега на Дунава, ккато и в Сливо поле.
 Русенската
Русенската " Булмаркет " ще влага 42 милиона евро до 2022 година с акцент върху биогоривото

Биогоривата на компанита са с до 10 пъти по-малко нездравословни излъчвания от петрола и дизела
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР