Най-голямата китайска компания за интернет търговия Alibaba Group в партньорство

...
Най-голямата китайска компания за интернет търговия Alibaba Group в партньорство
Коментари Харесай

Alibaba и Ford пуснаха първия в Китай автомат за продажба на коли

Най-голямата китайска компания за интернет търговия Alibaba Group в партньорство с американския авто производител Ford откри в град Гуанчжоу вендинг автомат за продажба на леки коли. В известието на компанията се показва,че това е първото сходно оборудване на територията на Китай.

Проект би инициран предходната година от дъщерната компания на Alibaba - интернет платформата Tmall.com.

На първия стадий 20 метровия вендинг уред ще се употребява единствено в границите на тест-драйв за евентуални купувачи. Всеки искащ да тества някой от предлаганите модели на Ford се га може независимо да направи това, без помощта на други хора. З а задачата е нужен смарт телефон, особено приложение и разплащателна сметка в Tmall.

 Аlibaba стартира да продава коли посредством вендинг машина
Аlibaba стартира да продава коли посредством вендинг машина

Избирането става с мобилно приложение на смарт телефон

В тест-драйв центъра в Гуанчжоу са показани над 40 модела на Ford, включително такива като Explorer SUV, Mustang, Edge и Everest.

Потенциалният покупател може да избере в приложението на уеб страницата на Tmall харесания и предлаган сега модел и да го резервира за експериментиране в комфортно за него време. След което да си направи селфи, за до го запомни и разпознае след това програмата. Идвайки в тест-драф центъра клиентът застава пред специфичен екран, програмата го разпознава, удостоверява резервацията и спуска определения автомобил.

Цената на тест-драйва варира от 99 юана (15,7 долара) до 198 юана (31,4 долара) в зависимости от определения модел и рейтинга на клиента Sesame Credit (рейтингова система на Alibaba, която пресмята точки, според от потребителското поведение). Ако потребителят има над 700 точки, то може да получи услугата гратис.

По-рано компанията заяви, че желае да употребява такива устройства за непосредствена продажба на коли, включително и на заем. Засега не е известно по кое време ще стартира да работи и тази услуга.

 В Съединени американски щати откриха вендинг автомат за продажба на коли (ВИДЕО)
В Съединени американски щати откриха вендинг автомат за продажба на коли (ВИДЕО)  

Окончателното заплащане се прави след 7 дни

Подобен вендинг автомат с височина на 15 етажна постройка и 60 автомобила проработи предходната година в Сингапур. Още по-рано новата технология на автомобилни продажби се появи в американския град Нешвил.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР