Най-голямата жива легенда на футболния Спартак Красимир Зафиров (най-вляво на

...
Най-голямата жива легенда на футболния Спартак Красимир Зафиров (най-вляво на
Коментари Харесай

Първо в Петел: Легендата Красимир Зафиров с разтърсваща изповед за мрачното настояще в Спартак 1918! Ето какво поиска от Цацаров, Цветанов и Портних

Най-голямата жива легенда на футболния Спартак Красимир Зафиров (най-вляво на фотографията преди мача с Манчестър юнайтед във Варна, а на втората се ръкостиска с капитана на Юнайтед Брайън Робсън) проговори пред Петел за мрачното настояще в клуба.



За по-младите генерации припомняме, че Зафиров има най-вече мачове в историята на Спартак – 461. Капитан е на най-успешното потомство на спартаклии – това през интервала 1982/1984, което играе край за купата на България, стига да втори кръг в евротурнира за КНК (най-добро клубно постижение) и се класира на трето място в „ А “ група. Красьо е бил два пъти вратар №1 на България, има и 3 мача за националния тим. В момента е член на УС на Спартак 1918

Ето неговата разтърсваща изповед пред Петел:

„ Все се надявах, че спокойно и цивилизовано на моя Спартак ще бъдат върнати парцелите. Омръзна ми обаче да очаквам и да чувам неистини, и повече няма да мълча. Първо, в резюме хронологията. През 2006 година Иван Славков устояваше Спартак, само че беше явно, че самичък е мъчно да се оправи. Тогава бе основан Спортен комплекс (СК) Спартак АД, който с контракт получи парцелите на клуба против уговорката да устоя Спартак. В Семеен кодекс Спартак АД първо мажоритарен притежател бе компанията на господин Славков. Две-три години по-късно превъртяха господин Славков и мажоритарен притежател на Семеен кодекс Спартак АД стана компанията на Пламен Стилиянов. На рождения ден на клуба през 2010-а година, на извикаха доста ветерани, измежду които аз и Живко Господинов, Бог да го елементарни, на стадион „ Спартак “. Имаше екскаватор и ни споделиха, че се прави първа копка на строителни работи на стадиона ни. Още тогава усетих, че нещо няма да е наред, защото четири пъти удряхме с Жиката бутилка шампанско в багера, а тя не се чупеше...

Какво стана по-късно? Черно море, на който през онази 2006-та година общината даде същите парцелите в Спортен комплекс, както и на нас, е на правилния път. Там притежателите си правят работата, устоят клуба и той стигна до исторически триумфи. А в Спартак - тъкмо противоположното. Останах меко казано сюрпризиран, когато с очите си видях, че в контракта със Семеен кодекс Спартак АД на никое място не написа, че комплексът би трябвало да устоя клуба. Издържаше го единствено през сезон 2010/2011, до момента в който мъжкият отбор се върне във втория ешелон. След това постепенно, само че несъмнено стартира ограбването на Спартак. На процедура тези хора в Семеен кодекс Спартак АД взеха парцелите на клуба без пари, а не дават пари на клуба. И стадионът е в съсипия, и в шубраци. Те обаче построиха към стадиона две изкуствени маломерни стадиони, една автомивка и тенис кортове. И в този момент за акциите на Семеен кодекс Спартак АД желаят 10 млн.лева.

Единственото вярно нещо е Общински съвет Варна да приключи този циничен за Спартак контракт и общината да си върне собствеността върху стадионите „ Спартак “ и „ Локомотив “ с прилежащите им територии.

Да, с фактури, Стилиянов ще потвърди, че е вложил 10 млн. Чух, че към този момент станали и 11 млн. Но има ли човек, който да повярва, че това са действителни пари? Затова, приканвам господин Сотир Цацаров, Софийската прокуратурата, а не Варненската, да извърши инспекция в Семеен кодекс Спартак АД – какъв брой пари са вложени в инфраструктурата на стадиона и от кое място са те. Призовавам също господин Цветан Цветанов, който е координатор на ГЕРБ за Варна, и кметът на Варна Иван Портних, с който съм се срещал най-малко пет пъти, да спрат тази неправда.

Сега ще кажа нещо за първи път, тъй като ни упрекват, че ние като ръководители на Спартак 1918 не вършим нищо за идеята за връщане на парцелите на клуба. Това, че не сме давали публичност на всичко, което сме подхванали, не значи, че сме били пасивни.

Първо, преди към година виновни хора от общината ни споделиха, че в случай че двата Спартак-а се обединят, клубът още веднъж ще стане собственик на парцелите си. Ние, спартаклиите, бяхме разкрачени, не се поглеждахме, само че се обединихме. Сега Спартак 1918 е един, чист и без задължения. Това, което ни дадоха обещание обаче, не е реалност.

Второ, заведохме човек, който желае да устоя Спартак при Стилиянов. Поискани му бяха 10 млн. лв. за акциите и диалозите завършиха.

Трето, имаше втори човек, подготвен да обезпечи Спартак. До диалози за пари обаче въобще не се стигна, защото мъж с голямо въздействие в общината не удовлетвори настояванията му да получи стадионите „ Спартак “ и „ Локомотив “ с прилежащите площи. Въпросният предприемач нямаше искания към другите декари земя във Варна, предоставени от общината на Семеен кодекс Спартак АД за издръжката на клуба.

Четвърто, по отношение на проблема с парцелите на Спартак, управлението изпрати писма до Община Варна (две), Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и до Агенция „ Закрила на детето “, че децата ни упражняват в неприятни условия. Отговори до ден сегашен не сме получили.

Искам да кажа още пет неща.

Първо, някогашни известни футболисти на Варна създадохме Сдружение с нестопанска цел „ Стратегия за развиване на футбола в град Варна ". На последното Общо заседание легендите на Черно море Иван Василев и Божил Колев споделиха, че непременно би трябвало да се помогне на Спартак, с цел да има още веднъж дерби на Варна и се приказва за два тима във Варна. Значи те желаят мощен Спартак, а другите, от които зависи това – не!

Второ, поддържам напълно самодейността на почитателите на Спартак за връщане на парцелите на клуба. Следя всяка тяхна изява по тематиката, както и последната им в София.

Трето, в случай че след цялото това заслужено публично неодобрение Спартак не получи своите парцели до Нова Година, започвам да съм черноглед, че надали в миналото ще стане.

Четвърто. Призовавам господин Стилиянов, щом не може да устоя клуба, да се отдръпна почтено и честно. От него Спартак желае единствено стадионите „ Спартак “ и „ Локомотив “ с прилежащите територии. С другите декари земя в града, предоставени от общината на Семеен кодекс Спартак АД, да разполага както откри за добре. Спартак в никакъв случай не е имал потребност от тях и не ги е чувствал свои.

И последно. Това е първото ми изявление по наболялата тематика, само че не и последното. Следващия път ще приказвам с имена. “

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР