Най-голямата изненада е София. Ваня Григорова има всички шансове да

...
Най-голямата изненада е София. Ваня Григорова има всички шансове да
Коментари Харесай

Станишев: Ваня Григорова има всички шансове да спечели - оказа се точният човек на точното място

" Най-голямата изненада е София. Ваня Григорова има всички шансове да завоюва кметската конкуренция в столицата. Тя се оказа точният човек, на точното място, в подобаващото време. ", заяви евродепутатът Сергей Станишев, някогашен министър председател и някогашен водач на Българска социалистическа партия предбТВ.

" Тя има явен политически профил - за разлика от всички други претенденти, които се състезаваха, и ясна обществена позиция. Тя приказва от името на работещите хора в София, които се борят за оцеляване, за изхранването на фамилиите си, които усещат своите проблеми тежко подценени и не намират посланичество ", съобщи той. Непосредствена и откровена е, а това се усеща от хората, добави още Станишев за претендента на обединената левица в столицата Ваня Григорова.

Според него, в случай че тя завоюва балотажа, това ще бъде нейна заслуга и няма да се дължи на благословията на Борисов.

" Най-важна е поддръжката на хората, на жителите. Никой човек не е плебей на избрана политическа мощ. Хората ще си вземат решенията ", сподели той в коментар на загатнатата поддръжка от водача на ГЕРБ и на реакцията на соцлидерката Корнелия Нинова претендентът на Българска социалистическа партия Ваня Григорова незабавно да се разграничи.

В същото време Станишев се усъмни, че гласоподавателите на ГЕРБ биха подкрепили претендента на ПП-ДБ.

" Като се имат поради комплицираните връзки и " горещата обич " в така наречената сглобка, не знам каква ще бъде мотивацията на гласоподавателите на ГЕРБ, да вземем за пример, да поддържат господин Терзиев ", счита Станишев.

За втория тур тя има доста по-солидни запаси, тъй като за нея биха дали своят вот и представителите на други партии като Има Такъв Народ и " Възраждане ", които желаят смяна на сглобката, проучва някогашният водач на Българска социалистическа партия.

Станишев не спести рецензии към партията си за представянето й на локалните избори.

" Ръководството на Българска социалистическа партия би трябвало да регистрира, че цифрите са значими. Българска социалистическа партия имаше към 60 кмета до момента. От тях през 2019 година бяха определени кметове на четири регионални града. Когато приключат балотажите, картината ще стане ясна. Но към този момент е ясна картината за общински съветници. За страдание, огромният проблем на Българска социалистическа партия е обстановката в огромните градове. В Пловдив сме шести, във Варна - осми ", разяснява Станишев. 

" В цяла Северозападна България - имам предвид най-много регионалните центрове, е разгром. А там беше алена цитадела. В Стара Загора сме пети. За страдание, картината въобще не е розова и не можем да си заравяме главата в пясъка. В Българска социалистическа партия трябват промени ", безапелационен беше някогашният водач на партията.

" ГЕРБ ще бъдат най-голямата политическа мощ с най-вече кметове и общински съветници след тези локални избори. ПП-ДБ направи пробиви, някои изненадващи. Българска социалистическа партия позволи неточности и би трябвало да ги осмисли. Ще стабилизира това, което е било до в този момент, с тежки загуби, най-много породени от лична нелепост ", заключи картината след първия тур някогашният водач на социалистите. По думите му машините няма да трансформират фрапантно нещата. " Ситуацията е ясна, очерта се на първи тур. Няма да има огромни изненади ", предвижда Станишев.

На този декор сме очевидци на " самоцелна и озлобена борба ", установи той. Хората имат чувството, че политиците се борят единствено за своите ползи, а няма разговор и тематики, които са национални, добави Станишев.

" Това е картината, значимо е да осъзнаем до какво води. Младите бягат. Всичко ще се срине, в случай че в този момент не стартираме да вземем съществени ограничения. Новата национална цел би трябвало да е да променим демографската картина, тъй като става дума за оцеляването на България и работещи общество и стопанска система, с цел да оцелеем като нация ", моли някогашният министър председател.

Евродепутатът е безапелационен, че би трябвало да има вицепремиер, който да дава отговор за националните политики в тази тенденция и да ги координира.

Мерките, по думите му, би трябвало да са систематични. " Няма мярка, която да реши проблемите, трябват хоризонтални политики през обучение, опазване на здравето и така нататък Трябва да има политически консенсус, всички да се съгласят с това ", счита Станишев, който през вчерашния ден се срещна във връзка самодейността си с премиера Николай Денков и с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Започвам поредност от срещи с всички парламентарно показани сили в Народното събрание, с цел да реализираме политически консенсус за слагането на демографията във фокуса на нашите национални старания през идващите десетилетия. Промяната на демографската картина у нас следва да бъде новата ни национална цел. Доволен съм от срещите ми с премиера акад. Денков и с Борисов - стана ясно, че блъскам на отворена врата. Мерките за репродуктивно здраве има огромен късмет да влязат още в бюджета за 2024 година ", безапелационен е евродепутатът.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР