Най-голямата ИТ академия в Източна България – Advance Academy, стартира

...
Най-голямата ИТ академия в Източна България – Advance Academy, стартира
Коментари Харесай

Новата учебна година в Advance Academy стартира през Септември – програмиране за деца от 1 до 12 клас

Най-голямата ИТ академия в Източна България – Advance Academy, започва целогодишните си курсове по програмиране за деца от 1 до 12 клас в края на септември.

Академията е подготвила нови цялостни просветителни пътеки, Computer Science и Web Development, които ще вкарат децата в света на програмирането. Пътеките са създадени на равнища, което разрешава на децата, завършвайки един курс, да продължат към последващо равнище с нова програмна технология. С всеки курс децата надграждат знанията и вървят самоуверено напред към кариера като ИТ експерт.

Курсовете, които са част от програмата са ПЕТ :

1) Програмиране на Scratch за деца от 1 до 4 клас

В курса децата ще се срещнат с най-популярния език за програмиране създаден особено за деца. По време на курса децата ще научат съществени концепции в програмирането, ще основават декори, герои, ще прибавят анимации и ще основат лични игри.

2) Програмиране на Micro:bit за деца от 2 до 5 клас

В този курс децата ще се срещнат с платформата mBlock, която е основана на Scratch. С нейна помощ ще се научат да основават игри, анимации, както и да програмират роботи и платката Micro:bit.

3) Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца от 3 до 6 клас

В третото равнище, децата ще схванат по какъв начин работят мобилните приложения и ще научат главните правила при създаването на приложения. По време на курса децата ще разработят лично изцяло функциониращи приложения и игри за телефони и таблети.

4) Програмиране на Minecraft за деца от 3 до 7 клас

Курсът ще запознае децата с една друга страна на играта Minecraft, а точно платформата Minecraft Education и средата за програмиране MakeCode. Ще научат какво са евенти, команди, функционалности, структури и по какъв начин се употребяват в програмирането.

5) Програмиране на Roblox за деца от 3 до 7 клас

В последното равнище на програмата децата ще видят другата страна на една от най-популярните игрални платформи в света. Ще се срещнат с Roblox Studio и програмния език Lua, с чиято помощ ще основат свои лични игри. Ще научат какво са функционалности, събития, променливи, цикли и логичен структури.

Инженерни лаборатории в Advance Academy

Инженерни лаборатории
Всички целогодишни курсове, които са част от тази стратегия включват 5 инженерни лаборатории. Всяка инженерна лаборатория е с друга тема. Лабораториите имат за цел да развият логическото мислене, творчеството и работата в екип на децата. Лабораториите включват ръководене на дронове, запознаване с разширена действителност, 3D изобразяване и други.

Курсове по програмиране за деца от 1 до 12 клас в Advance Academy

Във втората стратегия, , курсовете, които ще започват са ЧЕТИРИ:

1) Уеб програмиране за възпитаници

В първото равнище от програмата, учениците ще се срещнат с А-Б-то на уеб програмирането – HTML и CSS. Използвайки тези две уеб технологии, децата ще основат своя лична уеб страница, както и мобилна версия благодарение на Bootstrap.

2) JavaScript програмиране за възпитаници

В този курс децата ще надградят знанията си в уеб създаването и ще се срещнат с един от най-използваните програмни езици, който е в основата на над 97% от всички уеб страници. Курсистите ще се срещнат с неговата конструкция и синтаксис, както и с JavaScript библиотеката – jQuery.

3) ReactJS програмиране за възпитаници

Курсът ще сложи фокус върху проучването на най-популярната JavaScript библиотека – ReactJS. С нейна помощ децата ще се научат да основават динамични и интерактивни уеб страници.

4) PHP програмиране за възпитаници

Последното равнище от пътеката на развиване ще запознае децата с един от най-използваните сървърни езици – PHP. По време на курса децата ще основат динамична уеб страница и ще употребяват базата от данни MySQL за запазване на информация и данни.

Предизвикателство „ Code Challenge ”
Освен всички умения, които децата получават по време на курсовете, децата ще развият своите информационни и презентационни умения, като всички курсисти ще вземат присъединяване в годишното ни събитие – Code Challenge, в което ще могат да показват своя заключителен план пред родители и другари.

е мястото, където може да предоставите опция на вашето дете да се забавлява, до момента в който придобива доста нови познания и умения. Целта на Академията е да помогне на децата да създадат първата крачка в света на програмирането. В свят, в който технологиите са неизбежна част от всекидневието на децата ни, уменията по програмиране скоро ще бъдат толкоз значими, колкото и знанията по непознат език.

Може да разгледате всички курсове ТУК:

За повече информация: ;

email: или на телефон: 0889990030
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР