Най-голямата и силна европейска икономика - Германия, потвърди лидерската си

...
Най-голямата и силна европейска икономика - Германия, потвърди лидерската си
Коментари Харесай

Германия поведе Европа към края на дизела

Най-голямата и мощна европейска стопанска система - Германия, удостовери лидерската си позиция и поведе Европа към възбрана на дизеловите коли.

Решението на висшия съд в Лайпциг, което даде правото на локалните управляващи да постановат сходни ограничавания, имаше незабавен резултат. Хамбург стана първият немски град, който ще забрани старите дизели, с цел да увеличи качеството на въздуха.

Ограничението, засягащо 12 милиона автомобила в Германия, наподобява повече от целесъобразно, защото 70 гpaдa в страната oтчитaт твъpдe мpъceн въздyx, нaдвишaвaщ разрешенитe нивa.

 Идват забрани за остарели дизели в Германия
Идват забрани за остарели дизели в Германия

Съдът разреши мярката, подхваната от някои градове

Но то проправя пътя и за други европейски градове да забранят тези коли и кара доста хора да си зададат въпроса какво е бъдещето на дизеловото гориво.

Забраната не е моментална и няма да забележим неотложно събаряне на замърсяващите коли от пътищата, само че тя ускорява натиска върху автопроизводителите и държавните органи да се оправят с възходящата рецесия.

Големите автомобилни компании от няколко години усещат тази наклонност, което ги подтикна да влагат милиарди в развиването на електрическите автомобили.

 Първи град в Германия разгласи възбрана за дизелови коли
Първи град в Германия разгласи възбрана за дизелови коли

Градове се тормозят от загуба на туристи поради възбраната

Ключова роля за любовта им към електричеството изигра и абсурдът " Дизелгейт ", който сподели твърдостта на управляващите по отношение на нарушителите на еконормите.

" Днешните ръководещи демонстрират цялостен поврат в отношението към дизеловите коли след абсурда с излъчванията на Volkswagen. Този скандал изцяло промени промишлеността ", сподели Аман Йохал, шеф на интернационалната организация за отбрана на правата нa потребителите Your Lawyers.

Той планува, че както търсенето, по този начин и цените на дизелите ще спаднат. " Очаквам отраженията да се почувстват по света, изключително в Европа, където от години продажбите на дизелови коли са мощни ", съобщи Йохал. Прогнозата му е, че от ден на ден притежатели ще продават или разменят дизелите си.

 VW дава до €10 000 отстъпка в Германия, в случай че клиентите върнат старите си дизели
VW дава до €10 000 отстъпка в Германия, в случай че клиентите върнат старите си дизели

Допълнителен бонус има при покупка на електромобил

Във Англия единствено в границите на една година се вижда забележителен спад в регистрациите на дизелови коли, като пазарният им дял понижава от 45% на 33%.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че излъчванията в страната са малко по-високи от оптимално допустимите за Европейски Съюз, тъй че възбраната ще бъде наложена единствено в няколко града. " Разглеждаме решението и ще обсъдим с локалните управляващи по какъв начин да продължим ", увери Меркел.

Общо 200 европейски града са се заели да наложат възбраната за придвижване на остарели дизелови коли през идващите години.

 Шефът на Volkswagen предложи да се приключи субсидирането на дизела
Шефът на Volkswagen предложи да се приключи субсидирането на дизела

Германия би спечелила нови осем милиарда евро

Белгийската столица Брюксел забрани старите дизели още от началото на актуалната година. Ограничението важи за транспортните средства, отговарящи на стандарт ЕВРО-1 и такива, които не се вписват даже и в него. Нарушителите са застрашени от солена санкция - 350 евро.

Забраната последователно ще бъде разширена и до други дизели, като от 2025 година само колите със стандарт ЕВРО-5 и нагоре ще могат да се движат по улиците на Брюксел. Подобни ограничавания ще бъдат наложени и на бензиновите коли.

Дизеловите коли ще бъдат лимитирани в Лондон от 2019 година с въвеждането на зона за извънредно ниски излъчвания, която постанова на водачите дневна такса за прилагане.

 Рекордно ниско търсене на дизелови коли в Европа
Рекордно ниско търсене на дизелови коли в Европа

За първи път от 2009-а са продадени повече бензинови

Рим също ще забрани всички дизелови коли от центъра на града от 2024 година, а Париж, Мадрид и Атина се ангажираха дизелите да бъдат неразрешени до 2025 година

Барселона счита да забрани достъпа на дизелови коли в централните елементи на града от 2020 година, а от 2024 година в центъра няма да бъдат допускани никакви коли с мотори с вътрешно горене.

Очаква се в идващите месеци още огромни европейски градове да се включат в възбраната.

 Германия се разделя с дизеловите коли?
Германия се разделя с дизеловите коли?

Все по-малко германци купуват коли с дизелов мотор

" Правни дейности против нечист въздух се правят в цяла Европа, чакаме да се разпространят във всички страни, страдащи от прекомерно високи равнища на азотен диоксид ", показва Джеймс Торнтън, създател и началник на природозащитната организация ClientEarth.

Той предвижда мрачни дни за дизеловото гориво, което към този момент е изправено пред тежки битки на пазара.

" Индустрията не би могла да получи по-ясно обръщение: в този момент е моментът да се внедрят нововъведения за преход към по-чиста транспортна епоха ", поучава Торнтън.

 Идва ли началото на края на дизеловите коли в Европа?
Идва ли началото на края на дизеловите коли в Европа?

Сериозен спад в търсенето им чакат специалисти

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР