Най-голямата хранителна компания в света Nestle повиши цените на продуктите

...
Най-голямата хранителна компания в света Nestle повиши цените на продуктите
Коментари Харесай

Най-голямата хранителна компания в света вдигна цените с 10%

Най-голямата хранителна компания в света Nestle увеличи цените на продуктите си близо 10% през последната година, с цел да компенсира " забележителното " нарастване на разноските. Въпреки нарастванията, към момента отбелязва растеж на продажбите през първите три месеца на 2023 година

Според разбора на компанията Kantar свиването на бюджетите на семействата е довело до това, че повече хора се обръщат огромни вериги като Lidl.

По-високите продажби на компанията се изясняват с един елементарен факт: по време на икономическите усложнения продажбите на сладки произведения и други продукти като козметика и алкохол са по-устойчиви. Има доктрина, че в сходна обстановка купувачите си купуват по-малки " лакомства " вместо скъпи артикули.

Nestle оповестява че продажбите на захарните произведения в международен мащаб са се нараснали през последните три месеца, макар че е повишила цените на своите над 2000 марки, които включват храни, грижи за домашни любимци, бебешка храна, питиета, полугабрикатни храни и други

Сред марките на компанията да KitKat и Smarties, зърнени култури като Shreddies и Cheerios, кафе Nescafe и Nespresso, газирана напитка San Pellegrino и храна за домашни любимци Purina.
 Инвестиции във военно време: Nestle отваря нова фабрика за $42,8 милиона в Украйна
Инвестиции във военно време: Най-голямата хранителна компания отваря нова фабрика за $42,8 милиона в Украйна

Планира да отвори 1 500 нови работни места

Глобалните продажби на Nestle са нарастнали с 5,6% до 21,3 милиарда паинда през първите три месеца на 2023 година

Други огромни компании за потребителски артикули също покачват цените, макар че има признаци, че темпът на тези покачвания може да се успокои.

PepsiCo увеличи цените с 16% през първите три месеца на годината, а съперникът Coca-Cola с 11%.

Гигантът за потребителски артикули Procter & Gamble, производител на Pampers, Tide и Old Spice, увеличи цените с към 10% при започване на годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР