Най-голямата група в Европейския парламент, тази на ЕНП, в която

...
Най-голямата група в Европейския парламент, тази на ЕНП, в която
Коментари Харесай

ЕНП със спешна мисия в София, търсят истината около ареста на Борисов

Най-голямата група в Европейския парламент, тази на ЕНП, в която членува и ГЕРБ, изпраща изключителна делегация в София. Това излиза наяве от известие на европейското политическо семейство.

Това се случва дни след ареста на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше освободен денонощие по-късно без обвиняване.

Според българските управляващи причина Кирил Петков да подреди ареста са показания на премиера пред Министерство на вътрешните работи, съгласно които европейският основен прокурор Лаура Кьовеши му е споделила, че европейски делегирани прокурори са ѝ споделили, че са разпитали укриващия се хазартен необут Васил Божков-Черепа, който им е споделил, че е давал пари на Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, които са му казвали, че са за Бойко Борисов.

Манфред Вебер е дал задачата на евродепутатите Моника Холмайер от Германия и Йероен Ленерс от Нидерландия. Те ще проведат срещи със забърканите страни, в това число българския министър председател Кирил Петков, прецизират от ЕНП. Срещи ще има още с Бойко Рашков и Иван Гешев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР