Най-голямата европейска икономика вече не изнася повече от това, което

...
Най-голямата европейска икономика вече не изнася повече от това, което
Коментари Харесай

За първи път от над 30 години Германия отчита търговски дефицит

Най-голямата европейска стопанска система към този момент не изнася повече от това, което закупува от други страни. Германия регистрира търговски недостиг за първи път от далечната 1991 година, оповестяват интернационалните организации. Така страната акцентира напрежението, пред което е изправена, наред с други европейски стопански системи от скока на цените на силата и храните.

Данните демонстрират, че през май 2022 година Германия е отчела външнотърговски недостиг в размер на 1 милиард евро. Това бележи значим миг за немската стопанска система, която регистрира търговски остатъци в продължение на няколко десетилетия.

Високото равнище на експорт е значим стопански мотор и комерсиалният остатък даже беше нападнат от някогашния президент Доналд Тръмп, който искаше американците да купуват повече артикули, създадени в Съединени американски щати, заяви CNBC.

Износът на Германия през месец май към момента е с 11,7% по-висок от преди година, съгласно статистическата работа на страната, въпреки и с 0,5% по-нисък от предходния месец. Сметката за импорт обаче е повишена с 27,8% по отношение на миналата година и към този момент не се компенсира от продажбите в чужбина.

Тези данни идват в миг, когато от ден на ден икономисти предвиждат криза в Европа през идващите 12 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР