Най-голямата датска банка Danske Bank се призна за виновна в

...
Най-голямата датска банка Danske Bank се призна за виновна в
Коментари Харесай

Банка в Дания помагала на руснаци

Най-голямата датска банка Danske Bank се призна за отговорна в машинация против банки в Съединени американски щати, по-специално в реализирането на скица за достъп до финансовата система на Съединени американски щати на стойност няколко милиарда $.

Това заяви АП, като се базира на формалния уеб страница на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

На 13 декември Danske Bank се съгласи да заплати 2 милиарда $ обезщетение за привършване на следствието.

Според правосъдните документи банката скрито е превеждала пари от " високорискови " клиенти в Русия и други страни към финансовата система на Съединени американски щати. Благодарение на дейностите на Danske Bank тези клиенти са имали достъп до американски банки, които са обработили 160 милиарда $ от тяхно име.
 Англия удари със наказания ирански предприемачи и съветски военни
Англия удари със наказания ирански предприемачи и съветски военни

Техеран и Москва отхвърлиха обвиняванията на Запада, че Русия употребява ирански дронове, с цел да нападна цели в Украйна

" В продължение на години Danske Bank е лъгала и мамила американски банки, с цел да трансферира милиарди долари от подозрителни и незаконни средства през финансовата система на Съединени американски щати. По този метод Danske Bank, най-голямата банка в Дания, съзнателно подценява законите на Съединени американски щати, които добре познава, улеснява изпирането на незаконни и подозрителни приходи през Съединени американски щати и компрометира американската финансова мрежа ", съобщи прокурорът на Съединени американски щати Деймиън Уилямс.

Той също по този начин означи, че против Danske Bank към този момент е заведено дело за дългогодишно незаконно държание , тя се е признала за отговорна, ще й бъдат отнети над 2 милиарда $ и ще ползва и поддържа обновена стратегия за сходство и ограничения против изпирането на пари.

" Банките и другите финансови институции по света би трябвало да се вслушат в това обръщение: в случай че желаете да употребявате финансовата система на Съединени американски щати, би трябвало да играете по разпоредбите. Ако не го извършите, ще ви потърсим отговорност ", акцентира прокурорът.

Според заместник-главния прокурор Лиза О. Монако признаването на виновността и санкцията на Danske Bank от 13 декември демонстрира, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати " ще пази гневно целостта на финансовата система " на Щатите от мръсни задгранични пари - както съветски, по този начин и други.
 Европейски Съюз не съумя да реализира единодушие по деветия пакет от наказания против Русия Обновена
Европейски Съюз не съумя да реализира единодушие по деветия пакет от наказания против Русия

Борел предвижда сложни полемики, пречката е Унгария

Според признанията и правосъдните документи в интервала 2008-2016 година Danske Bank е предложила банкови услуги посредством своя клон в Естония - Danske Bank Estonia. Тя имаше печеливша бизнес линия за обслужване на нерезидентни клиенти, известна като NRP. Danske Bank Estonia притегля клиенти на НРП, като им разрешава да превеждат огромни суми пари посредством банката без необикновен контрол. Служителите на Danske Bank Estonia са се сговорили с клиенти на НРП, с цел да прикрият същинското естество на техните транзакции, в това число посредством потребление на подставени лица, с цел да скрият действителната благосъстоятелност на средствата.

Достъпът до американската финансова система посредством американски банки е бил от решаващо значение за Danske Bank и нейните клиенти, които са разчитали на достъп до американски банки за обработка на транзакции в долари, се споделя в изказване на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

За да завърши следствието, Danske Bank се призна за отговорна по един пункт от обвиняването в скрит план за осъществяване на банкова машинация. Съгласно изискванията на съглашението за признание на виновност, компанията се съгласи на конфискация по наказателноправен ред в размер на 2,059 милиарда $. Danske Bank също по този начин ще подписа обособени наказателни или цивилен съглашения с локални и задгранични органи, а Министерството ще кредитира заплащания на стойност към 850 млн. $, които банката ще направи на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) и датските управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР