Най-голямата частна 5G мрежа в САЩ ще е в…. Града

...
Коментари Харесай

Лас Вегас изгражда най-голямата частна 5G мрежа


Най-голямата частна 5G мрежа в Съединени американски щати ще е в…. Града на прегрешението. Поне към този момент (снимка: CC0 Public Domain)

На фона на казина и лъскави хотели, развлечения, хазарт и занимания е елементарно да забравим, че Лас Вегас е един от най-високотехнологичните градове в света. След като бе първи в това да си направи дигитален близнак, в този момент градът на прегрешението ще построи най-голямата частна 5G мрежа в Съединени американски щати.

Тя ще служи като отворена платформа, налична за локалния бизнес, управляващите и просветителните институции за внедряване на решения, предопределени да обогатят живота както на жителите, по този начин и на посетителите.
още по темата
„ Нашата цел е да създадем град Лас Вегас допустимо най-хубавата общественост за жителите и посетителите посредством възстановяване на образованието, развиването на работната мощ и сигурността “, сподели Майкъл Шерууд, основен шеф по нововъведенията на Лас Вегас. „ За да създадем това, би трябвало да разтеглим нашите безжични благоприятни условия и съгласуваност в целия град “.

Местната власт е избрала да работи с дългогодишния си софтуерен сътрудник NTT. Лас Вегас за първи път стартира да си партнира с компанията през 2018 година, употребявайки интелигентни решения за възстановяване на сигурността, ситуационна осведоменост, ръководство на тапите и други За задачата се употребяват датчици, интернет на нещата (IoT), разбори на огромни размери данни и планирани разбори.

През 2020 година NTT и Лас Вегас оповестиха разширение на плана Accelerate Smart, с цел да включват мъдро паркиране на няколко места, което спомогна за възстановяване на публичната сигурност и възстановяване на качеството на живот за жителите и посетителите.

В рамките на новия план ще се реализира удвояване на броя на точките за мрежов достъп в Лас Вегас. Бързата нова мрежа ще обгръща най-много публични пространства, прецизираха сътрудниците. Това е и първата мрежа от огромен мащаб, която е отворена за AP на трети страни и устройства на крайни консуматори, уточни NTT.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР