Най-голямата борса за криптовалути по отчетени обеми на търговия Binance

...
Най-голямата борса за криптовалути по отчетени обеми на търговия Binance
Коментари Харесай

Британският финансов регулатор забрани най-голямата борса за криптовалути Binance

Най-голямата борса за криптовалути по регистрирани размери на търговия Binance беше неразрешена от английския финансовия регулатор.Според органа Binance не е упълномощена да прави бизнес в Обединеното кралство и активността й не е контролирана, предава BBC.

Регулаторният контролен орган издаде предизвестие за потребителите за Binance.com, като ги посъветва да бъдат внимателни във връзка с рекламите, обещаващи висока възвръщаемост на вложенията в криптоактив.

Binance разгласи проекта си за пускане на Binance U.K. през юни предходната година. Крипто борсата обслужва английски и европейски вложители. Директорът ѝ Теана Бейкър-Тейлър напусна поста си единствено половин година след старта.
 Съединени американски щати започнаха следствие против Binance
Съединени американски щати проверяват най-голямата борса за търговия с криптовалути

Заради подозрения за пране на пари и данъчни закононарушения

Въпреки че английския регулатор не контролира криптовалутите, той контролира криптоактивите. За да могат да популяризират или продават сходни артикули в Обединеното кралство компаниите би трябвало да бъдат упълномощени от регулатора. Това значи, че хората в Обединеното кралство нямат право да употребяват услугите на Binance, с цел да спекулират или да залагат дали цената на криптовалута като Биткойн се повишава или понижава.

Въпреки рестрикциите потребителите към момента имат право да употребяват уеб страницата за покупка и продажба на криптовалути. Според Binance дейностите на регулатора нямат " директно влияние " върху услугите, които дава от уеб страницата си Binance.com.

Това не е първият път, в който Binance е подложен на надзор от регулаторите във връзка с световните си интервенции.

Едно от предприятията на компанията в Съединени американски щати Binance Holdings е обект на следствие от Американската комисия по скъпи бумаги и тържища, съгласно Bloomberg.

Предупреждението на английския регулатор идва единствено ден откакто Binance съобщи, че няма да обслужва клиенти в Онтарио и ще блокира всички консуматори от най-голямата канадска провинция след напън от Комисията по скъпите бумаги на Онтарио.

Миналата седмица Японската организация за финансови услуги разгласява предизвестие по отношение на Binance, в което се твърди, че най-голямата крипто борса работи без да има лиценз.

Binance.com е онлайн борса, която предлага на потребителите набор от финансови артикули и услуги, в това число покупка и търговия с необятен набор от цифрови валути, цифрови портфейли, фючърси, скъпи бумаги, кредитиране.

Седалището на Binance Group се намира на Каймановите острови, а Binance Markets Limited е обвързвана компания със седалище в Лондон. Фирмата има голям брой обекти по целия свят. Binance Group преди този момент е била основана в Малта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР