Най-голямата борса за криптовалути Coinbase обяви, че спира дейността си

...
Най-голямата борса за криптовалути Coinbase обяви, че спира дейността си
Коментари Харесай

Още една борса за криповалути прекратява дейността си в Япония

Най-голямата борса за криптовалути Coinbase разгласи, че стопира активността си в Япония. Новината идва по-малко от месец откакто и друга борса - също Kraken, разгласи изтеглянето си от най-развитата страна в Азия. Потребителите ще имат време до 16 февруари да изтеглят средствата си, оповестиха от компанията в блог обява, представена от международните организации.

Всички останали средства ще бъдат обърнати в йени и изпратени към гаранционна сметка на Бюрото по правни въпроси на Япония на 17 февруари или по-късно.

" Заради пазарни условия нашата компания взе сложното решение да спре активност в Япония ", излиза наяве от обявата. Coinbase възнамерява да извърши цялостна инспекция на бизнеса си в страната.
 Споразумение да $100 милиона: Coinbase се контракти с регулаторите в Ню Йорк
Споразумение да $100 милиона: Coinbase се контракти с регулаторите в Ню Йорк

Акциите на крипто борсата означиха забележителен скок, покачвайки се с над 12%

Припомняме, че по-рано този месец стана ясно, че Coinbase затваря по-голямата част от бизнеса си в Япония като част от ограничения за поправяне на интернационалните си вложения на фона на продължаващите проблеми в бранша на цифровите валути. Тогава Нана Муругесен, вицепрезидент " Бизнес развиване ", съобщи, че борсата за криптовалути " няма да разяснява вероятни сливания или придобивания, отговаряйки на въпрос дали звеното може да бъде продадено. "

Наскоро стана ясно, че Coinbase се разделя с 20% от работната си мощ на интернационално равнище, поради съкращения. На този декор от компанията обещават да създадат прехода в Япония " колкото се може по-плавен ".

Крипто борсата е разделила йените и криптоактивите на своите клиенти в сходство с регулациите в Япония и се ангажира да подсигурява, че всички нейни клиенти могат да изтеглят своите активи " при първа опция ".

В началото на годината стана ясно, че ръководената от Брайън Армстронг и най-голяма в Съединени американски щати борса за криптовалути е постигнала съглашение за $100 милиона с Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (DFS). От Coinbase оповестиха, че са постигнали въпросното съглашение за $100 милиона с регулатора и според изискванията борсата за криптовалути ще заплати санкция от $50 милиона и ще влага още $50 милиона за съблюдаване на разпоредбите, като се стреми да блокира всеки евентуален нарушител, който се пробва да краде от нея.

Според регулаторите от Ню Йорк, Coinbase е имала дългогодишни провали в своята стратегия за битка с прането на пари. От DFS считат, че борсата не е правила задоволително и съответни инспекции на предишното на своите консуматори.

В изказване основният юридически шеф на крипто борсата Пол Гревал, съобщи, че " компанията е подхванала обилни ограничения за справяне със своите дефекти ".

Принудителните дейности от страна на американските управляващи пристигнаха, откакто щатските и федералните регулатори ускориха напъните си след грандиозния колапс на борсата FTX, ръководена от Сам Банкман-Фрайд, която беше една от най-големите тържища за криптовалути в света.
 Съединени американски щати повдигнаха обвиняване против Coinbase за вътрешна машинация с криптовалути
Съединени американски щати повдигнаха обвиняване против Coinbase за вътрешна машинация с криптовалути

Делото е против някогашния управител на водещата американска криптоборса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР