Най-голямата благодарност за мен ще е момичето да остане живо

...
Най-голямата благодарност за мен ще е момичето да остане живо
Коментари Харесай

Страхотната Снежи, която оказа първа помощ на поразената от мълния Теди, разказа за кошмара

" Най-голямата признателност за мен ще е момичето да остане живо " – по този начин Снежана Йорданова обобщава необикновената животорешаваща обстановка в която попада инцидентно.

Във вторник гръмотевица удари трима души в Приморско. 18-годишно момиче е тежко потърпевшо, то е признато в реанимацията на бургаската болница. Момичето е интубирано и с заплаха за живота, само че живо с помощта на бързата реакция на Йорданова.

" Видях гръмотевица. Чух, че е наоколо. В идващия миг погледнах и видях блъсканица, млад мъж викаше за помощ. Валеше много пороен дъжд ", споделя Йорданова пред bTV.

Когато отива на мястото вижда 18-годишната Теодора на земята в безпомощно положение. Приятелят ѝ – също потърпевш от мълнията е в мощен потрес.

" Видях, че тя към момента е топла, има някаква сърдечна активност, само че пръстите на ръцете ѝ посиняваха. Вероятно за малко е спряла да диша. Започнах сърдечен масаж и накарах приятелят ѝ да я обдишва. Така ѝ дадохме първа помощ досега, в който на място дойде колата за спешна помощ ", споделя Йорданова. Става дума за над 20 минути.

Именно тази първа помощ оказва помощ на Теодора да дочака колата за спешна помощ жива.

" Нямам опит в оказването на първа помощ, въпреки че това е вторият ми подобен случай. Вече един път спасих татко си след инфаркт по същия метод. Сега имах повече кураж, тъй като видях, че това работи и виждам какъв брой значително е умеенето и знанието да дадеш първа помощ ", споделя Йорданова.

Вечерта получава позвъняване от майката на Теодора, която благодари за бързата реакция.

" Много се надявам моите старания да са довели до резултат. Най-голямата признателност за мен ще е момичето да остане живо ", споделя дамата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР