Най-голямата банка в Швейцария, UBS, планира да съкрати няколкостотин работни

...
Най-голямата банка в Швейцария, UBS, планира да съкрати няколкостотин работни
Коментари Харесай

UBS ще съкрати стотици работни места на персонал в Азия след придобиването на Credit Suisse

Най-голямата банка в Швейцария, UBS, възнамерява да редуцира няколкостотин работни места в азиатския район, откакто приключи поглъщането на своя съперник Credit Suisse. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Според източници на организацията множеството от съкращаваните позиции преди този момент са принадлежали на структурите на добитата Credit Suisse. Точният брой на " непотребните " позиции към момента не е избран. Очаква се оптимизацията да засегне най-вече редови и междинен личен състав на клоновете на банката в Хонконг и Сингапур, до момента в който позициите в представителствата на финансовата група в Австрия и Индия ще запазят настоящия си състав. UBS не разяснява тази информация.

Credit Suisse, чието придобиване от противника UBS завърши на 12 юни, претърпя най-големите си загуби през 2022 година в своята 167-годишна история след банкрута на започващата компания Greensill Capital и капиталовия фонд Archegos Capital Management. Тогава чистата загуба на Credit Suisse възлиза на 7,3 милиарда швейцарски франка (8,5 милиарда долара) против 1,65 милиарда франка година по-рано (1,8 милиарда долара).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР