Най-голямата банка на Wall Street, която е първа в света

...
Най-голямата банка на Wall Street, която е първа в света
Коментари Харесай

JPMorgan Chase беше глобена с $200 милиона заради WhatsApp

Най-голямата банка на Wall Street, която е първа в света по общи доходи - JPMorgan Chase, беше санкционирана с рекордните 200 милиона $ за това, че разрешава на чиновниците си да употребяват чата в WhatsApp за връзка с клиенти.Това оповестяват медиите оттатък океана, цитирайки изказване на банката.

След следствия от страна на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) и Комисията за търговия с фючърси, JPMorgan публично призна, че най-малко от 2015 година чиновниците й употребяват персоналните си мобилни устройства за изпращане на текстове, известия в WhatsApp и имейли, с цел да споделят с клиенти по чувствителни бизнес въпроси.
 JPMorgan стана първата огромна банка, предлагаща вложения в криптофондове
JPMorgan стана първата огромна банка, предлагаща вложения в криптофондове

Тя обръща мнението си на 180 градуса единствено за четири години

Това е нарушаване на Федерален закон на Съединени американски щати, който изисква от всички финансови организации да поддържат записи за връзката с клиенти, тъй че регулаторите да могат да ревизират дали компаниите нарушават законите за битка с измамите или антитръстовите закони.

В JPMorgan обаче е било открито, че даже мениджърите и висшите чиновници, виновни за спазването на закона, са употребявали персонални устройства за разискване на редица бизнес въпроси, в това число капиталови тактики, срещи с клиенти и пазарни наблюдения.

Сега банката ще би трябвало да заплати на SEC санкция в размер на 125 милиона $. Същевременно, Комисията за търговия с фючърси на артикули наложи на JPMorgan още 75 милиона $ санкция. Отделът за скъпи бумаги на банката призна за нарушаванията и се съгласи да заплати, само че без да дава повече коментар по тематиката.
 JPMorgan заведе дело против Tesla за $162 милиона
JPMorgan заведе дело против Tesla за $162 милиона

Според жалбата компанията е нарушила контракт за права за акции, откакто цената на книжата се е нараснала

Телефонните диалози и известията на формалните фирмени устройства и платформи нормално се записват и съхраняват от финансови компании. Въпреки това, защото по-голямата част от Wall Street стартира да работи отдалечено на фона на пандемията, доста от тях започнаха работа посредством персоналните си телефони. Най-вече посредством приложения за криптирани известия като WhatsApp, Signal и Telegram.

В момента се проверяват и други банки и финансови организации на Wall Street.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР