Най-голяма подкрепа за Григорова е дошла от БСП (50 %),

...
Най-голяма подкрепа за Григорова е дошла от БСП (50 %),
Коментари Харесай

В София най-шарена е партийната подкрепа за Ваня Григорова и Вили...

Най-голяма поддръжка за Григорова е пристигнала от Българска социалистическа партия (50 %), на идващото място е 16 % от " Възраждане ", а на трето е " Продължаваме промяната - Демократична България " с 12 %. 6 % от последователите на ГЕРБ също са дали своят вот за Григорова, три % от хората дали вота си за " ИТН " са решили да поддържат претендента на Българска социалистическа партия.

 

За претендента на " Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София " Васил Терзиев са дали своят вот 90 % от последователите на обединяването, участващо в ръководството на страната, 4 % са от ГЕРБ, по един % от Българска социалистическа партия и " ИТН " и три % от други партии, като не е известно кои са те.

Кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян е получил поддръжка главно от последователи на партията на Бойко Борисов - 89 %.

Голяма част от последователите на " Продължаваме промяната - Демократична България " са подкрепили претендента на " Синя София " - 43 %, а 22 % са от ГЕРБ. Привържениците на " други " партии 29 % също способстват за вота в поддръжка на Лилков.

Кандидатът на " Възраждане " Деян Николов е бил подсилен главно от хора, дали своят вот за партията на Костадин Костадинов на последните парламентарни избори - 80 %, като той събира гласове и от ГЕРБ 7 % и 6 % от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

 

Най-много поддръжка от хората с висше обучение е получил Васил Терзиев - 82 %. Същият % са дали своят вот и за претендента на " Синя София " Вили Лилков.

Най-голям дял от хората със приблизително обучение - 38 % са подкрепили претендента на " Възраждане " Деян Николов, а 31 % са дали своят вот за Антон Хекимян, а Ваня Григорова е била подкрепена от 26 % от хората със приблизително обучение.

65 % от хората сред 31 и 60 години са подкрепили претендента на " Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София " Васил Терзиев, 61 % са подкрепили Вили Лилков, претендент на " Синя София ", а 55 % - Антон Хекимян, претендент на ГЕРБ. За Ваня Григорова поддръжката в тази възрастова група е 48 %. За нея поддръжка идва и от 46 % от хората над 60 години.

17 % от най-младите - сред 18 и 30 години са подкрепили Терзиев. За него са дали своят вот и 18 % от възрастните хора над 60 години.

За Антон Хекимян са дали своят вот 10 % от хората сред 18 и 30 години, както и 35 % от възрастните над 60 години. Ваня Григорова е минимум подкрепена от най-младите - 6 %.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР