Най-голяма опасност за здравето представляват трансмазнините. При стайна температура растителните

...
Най-голяма опасност за здравето представляват трансмазнините. При стайна температура растителните
Коментари Харесай

Стойте Далече От Него! Изплува Грозната Истина За Маргарина И Вредите Му!

Най-голяма заплаха за здравето съставляват трансмазнините. При стайна температура растителните мазнини имат свойството да се втечняват и заради тази причина всеобщо употребен е методът на хидрогенирането - термин в химията, с който се значи процесът на нагряване до висока температура на растителните масла в наличието на катализатори и вода. От този развой се получават трансмазнините.

Течните маргарини имат по-малко трансмазнини, в сравнение с твърдите. Те покачват „ неприятния “ холестерол (LDL) и намаляват „ положителния “ (HDL). Според редица проучвания по тематиката, високата им консумация покачва риска от сърдечносъдови болести и разнообразни типове рак.

Особено нездравословни са и така наречен свободни радикали и други токсични разпадни артикули, формирани в следствие от високата температура при промишлената преправка на растителното масло. Те също се свързват с болно сърце и злокачествени формирания.

В маргарина се прибавят и някои синтетични витамини, които по-често имат противоположния резултат спрямо естествените витамини и нарушават хормоналния баланс в тялото. Не са за занемаряване и другите типове емулгатори и консерванти със съмнителна сигурност.

В продукта се съдържат още доста нездравословни за организма ни субстанции - хексан и други разтворители, оцветители, изкуствени аромати, моно- и диглицериди и стероли. Връзката сред тях и болесттите на сърдечносъдовата система е също нееднократно доказвана.

Специалистите по диететика сигнализират, че за деца и юноши е целесъобразно да заобикалят или лимитират потреблението на маргарин. Хора в зрелост не би трябвало да го употребяват като ежедневна и съществена храна, а да редуват потреблението му с краве масло.
Тези проучвания и рекомендации обаче не би трябвало да предизвикват и несъразмерната консумация на масло. То е натурален източник на витамин А, само че след подлагане на термична обработка, става мъчно за асимилиране от организма, защото губи наличието на вода. Освен това маслото се състои от скотски мазнини, което значи, че има високо наличие на холестерол.

Затова не се предлага за хора, страдащи от сърдечносъдови болести, болести на черния дроб или жлъчнокаменна болест. Кравето масло също съдържа огромно количество наситени мазнини, само че те са по-малко, в сравнение с в растителните масла.

Вреди и изгоди има по повод и на двата продукта и в последна сметка е значимо да консумираме с мярка, без значение дали сме избрали маргарин или масло, поучават още експертите.
" Струма "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР