Най-голяма е общата сума на валежите до 17 часа днес

...
Най-голяма е общата сума на валежите до 17 часа днес
Коментари Харесай

Вятърът ще отслабва през нощта

Най-голяма е общата сума на преваляванията до 17 часа през днешния ден в Хасково - повече от 40 литра на кв. метър, а най-ветровито е в източните региони от страната – на нос Емине поривите на североизточният вятър доближиха 100 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабва, само че в Североизточна България ще остане прохладно и там ще има условия за виелици и снегонавявания. Ще отслабват и преваляванията. Слаб сняг ще превалява в планинските и в източните региони от страната.

Утре в Източна България и по Черноморието ще духа сдържан вятър от север-североизток. Облачността над страната ще е по-често забележителна, само че слаб сняг ще продължи да превалява още веднъж основно в Източна България и планинските региони. Максималните температури ще бъдат сред 0° и 5°.

В планините ще остане прохладно с сдържан, по билата - краткотрайно мощен североизточен вятър. Ще се задържи облачно, тук-там със слаби снеговалежи.

Максималните температури ще се задържат съвсем без смяна, в курортите от минус 8° до минус 5°, а заплахата от лавини отвън обработените писти остава висока.

Средиземноморският циклон, причина за преваляванията на Балканите, в това число и в нашата страна, към този момент е над Черно море, само че и и на следващия ден ще оказва въздействие на времето на полуострова, както и в Украйна, където също се чакат превалявания от сняг, в югоизточните елементи от страната – от дъжд.

У нас, в околните дни, по- забележителна облачност и валежи ще има в сряда и в петък. Ще остане по-студено от нормалното за началото на март, въпреки че най-малко оптималните температури постепенно ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР