Най-голям шанс има създаване на правителство, което да е отдалечено

...
Най-голям шанс има създаване на правителство, което да е отдалечено
Коментари Харесай

Румен Гечев: Най-голям шанс има създаване на правителство, което да е отдалечено от партиите, които са в парламента

Най-голям късмет има основаване на държавно управление, което да е отдалечено по някакъв метод от партиите, които са в Народното събрание. Съставянето на държавно управление е извънредно значимо в този миг за България, поради нуждата да се одобри бюджетът за 2023 година, това сподели в " Денята стартира с Георги Любенов " Румен Гечев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

По думите му срещи на контактната група на ГЕРБ няма. " ГЕРБ е в изолираност. Следващият мандат ще бъде връчен на " Продължаваме промяната ", само че те не желаят да ръководят с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", съобщи Румен Гечев. Съвсем ясно е, че шансът е с третата партия от Народното събрание, означи той. Допусна, че има огромна възможност мандатът да бъде връчен на партията на Стефан Янев, в случай че бъде връчен на Българска социалистическа партия - те надлежно ще създадат опит за сформиране на държавно управление.

Гечев предвижда, че няма по какъв начин да бъде направена коалиция.

Нямаме никакви драми в Българска социалистическа партия през днешния ден. Вчера след обяд имаше драма. Българска социалистическа партия е единствената партия в България, в която водачът се избира с директен избор. Всички решения, които взима партията, ги взима от националните органи, написани в устава. След гласоподаване беше решено, че на 11 и 12 февруари ще има Конгрес на Българска социалистическа партия, където ще бъдат дискутирани всички проблеми и ще бъдат взети решения, сподели Гечев.

" Странно е изключен от Българска социалистическа партия да е в Националния съвет и да взима решения. " Така Румен Гечев разяснява решението на Контролната комисия на Левицата Добрев и Паргов да не вземат участие на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Допълни, че това са дейности в сходство с устава.

По тематиката с идния конгрес на партията и със поръчката за промени, само че не и за оставка на ръководителя на Българска социалистическа партия, той изясни, че ръководителят на партията се избира с мандат от 4 години. Този мандат може да бъде изменен на идващия конгрес с смяна на механизма за избор на ръководител.

" Освен това да се сменя водачът на партията, който и да е той, когато се водят договаряния за сформиране на държавно управление, когато се намираме в тежка геополитическа конюнктура, когато сме изправени пред действителната опция да има нови избори, е несериозно. "

Румен Гечев счита, че резултатът на изборите се корени в недобре свършената работа с връзката. Подчерта, че също така на тези избори Българска социалистическа партия е била в кръгова защита.

Вижте целия диалог във видеото.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР