Най-голям ръст на резултата от вота в Пловдив -област бележи

...
Най-голям ръст на резултата от вота в Пловдив -област бележи
Коментари Харесай

Възраждане скача с още 50% в Пловдив-област

Най-голям растеж на резултата от вота в Пловдив -област бележи партия „ Възраждане “, демонстрират анализите при 100 % обработени протоколи в ЦИК.Последователите на политическата мощ, дали своят вот на 2 април т.г. с №3 във втория по величина град в България, са с 50% повече спрямо парламентарните избори през октомври 2022 година. Тогава партията на Костадин Костадинов също усили поддръжката си от 2021 година с повече от два пъти.

Малко по-голям брой гласоподаватели от региона са дали своят вот за ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия на тези избори. Двете политически сили усилват резултатите си с към 2000 гласа, само че резервират броя на мандатите си, надлежно – 3 и 2.

Движение за права и свободи също резервират твърдия си електорат и дружно с Има Такъв Народ ще имат по един депутат от 17 МИР.

Политическа партия и Демократична България губят един мандат в 17 МИР Пловдив – област, демонстрират окончателните данни на ЦИК. Коалицията ще има 2-ма народни представители от региона. След парламентарните избори през октомври м.г., те спечелихаобщо 3 депутатски места. Както и в 16 МИР, обединените сили на двете политически сили в коалиция, донесе по-ниски резултати на този избор, обратно на предстоящото. През есента на предходната година, общо за тях са дали своят вот над 20000 гласоподаватели, а в този момент те са с 2000 по-малко.

Освен Българска социалистическа партия и ПП-ДБ, 2-ма народни представители ще имат и „ Възраждане “.

В региона повече гласоподаватели са предпочели да гласоподават с машина. Броят на недействителните хартиени бюлетини е близо 2000.

4313 поданици от района са дали своят вот, само че не са подкрепили нито една политическа мощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР