Най-голям е интересът във възрастовите групи 18-24 и 25-34 г.

...
Най-голям е интересът във възрастовите групи 18-24 и 25-34 г.
Коментари Харесай

2 3 от картодържателите у нас готови да разплащат през смартфона сочи проучване

Най-голям е ползата във възрастовите групи 18-24 и 25-34 година

Българските картодържатели демонстрират огромен интерес към опцията да се разплащат през мобилния си телефон, демонстрира изследването MasterIndex 2017 на Mastercard. Според проучването, 2/3 от дейните картодържатели у нас желаят да заплащат със смарт телефона си в магазин посредством доближаване на мобилното устройство до безконтактен терминал, както и онлайн през мобилно приложение.
Най-голям интерес към опцията (над 70%) демонстрират потребителите във възрастовите групи 18-24 и 25-34 година
В момента потребителите у нас употребяват мобилния си телефон основно за диалози (93%), за достъп до обществени мрежи (53%), за сърфиране в интернет (36%), за чат (29%), за работа и достъп до е-поща (27%) и фотоси (25%), сочи изследването.
Ако имаха опция да употребяват своята разплащателна карта за заплащания в мобилния си телефон, потребителите биха употребявали услугата основно за извършване на покупки в супермаркет (42%), за заплащане на сметки (38%) и покупки на облекла и обувки (26%). Всеки пети от проявяващите интерес към сходна услуга би заплащал през смарт телефона си сметки в заведения за хранене, кафенета и питейни заведения, а всеки шести – би я употребявал за закупуване на билет за превоз.

Най-голям е делът на хората, които биха плащали в супермаркети и за сметки, във възрастовата група 45 – 64 година В същото време, потребителите на възраст 18-24 година биха били най-активни в заплащането с мобилни устройства на облекла и обувки. Картодържателите на възраст сред 25 и 34 година биха плащали през мобилния си телефон най-много в заведения за хранене, кафенета и питейни заведения.

" Потребителите чакат да имат опция за разплащане когато и да е, от всяко място и през всяко устройство, което имат на разположение. А каква по-удобна опция от това да плащаш със смарт телефона си, който в никакъв случай не оставяме вкъщи и който комбинира от ден на ден функционалности от разнообразни устройства ", разяснява Браян Морис, шеф Дигитални разплащания за Централна и Източна Европа. " Бързото развиване и все по-широката досегаемост на безконтактната технология разрешават внедряването на новите способи за разплащане, включително мобилни заплащания със смарт телефон. Целта е потребителите да получат опция за още по-удобни, по-бързи и по-сигурни разплащания ", добавя той.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР