Най-голям брой жители, които са подпомогнати с целева помощ за

...
Най-голям брой жители, които са подпомогнати с целева помощ за
Коментари Харесай

Колко пловдивчани получиха помощи за отопление

Най-голям брой поданици, които са подкрепени с целева помощ за отопление през тази зима, са от област Пловдив – 20 772 души, оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне. След нас са областите Благоевград и Враца, надлежно с 20 739 и 12 669 души. Общо за страната 288 350 са фамилиите, които са получили финансова поддръжка.

От тях 261 001 са получили целева помощ за отопление за петте месеца на отоплителния сезон в размер на 523.55 лева, а утвърдените за приемане на еднократна финансова поддръжка от 300 лева са 27 349.

От Агенцията за обществено подкрепяне регистрират, че и през тази година най-вече са отпуснатите целеви помощи за отопление с твърдо гориво (дърва и въглища) - 225 389, като 2 250 от тях са в натура. На 30 006 лица и фамилии помощта е отпусната за отопление с електрическа енергия, на 5 166 за парно и на 440 за природен газ.

Еднократната финансова поддръжка за отопление в размер на 300 лева беше въведена от служебното държавно управление, което обезпечи и спомагателни разноски за изплащането й. Тя е предопределена за всички, на които е отказано отпущането на целева помощ за отопление заради превишаване на избрания диференциран приход с до 30 лв. или поради несъблюдение на условието за 6-месечна регистрация в дирекция „ Бюро по труда “, която да е дейна и към 1 ноември.

Тя се изплаща еднократно, според определения от хората метод - по персонална банкова сметка или посредством „ Български пощи “ ЕАД. За тези, които са декларирали приемането на помощта по банков път, средствата към този момент са преведени по посочените от тях персонални сметки.

Изплащането на еднократната финансова поддръжка посредством териториалните поделения на „ Български пощи “ ЕАД ще бъде в интервала от 9 и до 23 декември 2021 година в това число. Ако някой няма опция да получи персонално помощта си в пощенския клон, това може да направи негов родственик или непосредствен с нотариално заверено пълномощие.

Неполучените средства за еднократна финансова поддръжка се възвръщат в държавния бюджет.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР