Най-големият търг в Пловдив, организиран от Агенцията за публичните предприятия

...
Най-големият търг в Пловдив, организиран от Агенцията за публичните предприятия
Коментари Харесай

Мегатърг! ББР продава комплекс с над 200 апартамента в Пловдив за 33 млн. лева

Най-големият търг в Пловдив, проведен от Агенцията за обществените предприятия и надзор, ще се организира през юни. Българската банка за развиване продава незавършен жилищен комплекс с над 200 жилището, 170 паркоместа и 35 магазина. Той се намира директно зад спортна зала „ Колодрума “, като е на калкан с комплекса на „ Гербера “ на булеварда.
Прочетете още
Началната цена на търга 33 млн. лв., като в него се включва имота от близо 7 дка, а РЗП-то е над 30 000 кв.м.  

Жилищният комплекс е със шест секции, които са заключени сред булевардите " Менделеев " и " Найчо Цанов ", като неговият градеж стартира преди повече от 10 години. Инвеститори бяха „ Сиенит холдинг “, като в реализацията участваха още две компании. Въпреки че продажбата на жилищата бе стартирана, комплексът по този начин и не бе завършен, а комплексът попадна измежду обектите, които кредиторите от ББР провеждат. Според обявлението комплексът е приключен на „ недодялан градеж “.

Най-високата секция е на 16 етажа, като в нея има жилища, офиси и магазини. Част от тях даже са продадени.

Според обявлението търгът ще се състои н 16 юни, като сега се одобряват документи за електронния търг.  Началната цена е 33 млн. лв. без Данък добавена стойност, а депозитът за присъединяване е 3,3 млн. лв.. Стъпката за наддаване е 660 хил. лв..

В самите условия на търга има забавни клаузи. Една от тях е, че в случай че никой от оторизиралите се участници, не разгласи по-висока от началната цена с една стъпка, търгът се афишира за закрит и импортираните депозити за присъединяване се задържат и не подлежат на връщане.

В изискванията на сключването на търга пък е записано, че прелиминарен контракт се подписва с класирания претендент, единствено и само при изискване, че ББР получи писмени единодушия от „ Сиенит строителна група “ АД, „ Строителен съветник “ ЕООД и „ АГМ Инженеринг “ за заменяне на ББР като страна по посочените контракти, от бъдещия покупател на парцела.

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР