Най-големият световен производител на генерични лекарства Teva Pharmaceuticals обяви официално

...
Най-големият световен производител на генерични лекарства Teva Pharmaceuticals обяви официално
Коментари Харесай

Заводът на Teva в Троян става глобален производствен център на легендарния Sudocrem


Най-големият международен производител на генерични медикаменти Teva Pharmaceuticals разгласи публично началото на производството в България на една от именитите марки в своето портфолио Sudocrem®. Продуктът с над 90-годишна история, предопределен за лекуване на обрив от пелена и други кожни болести се произвеждаше дълго време в Ирландия, само че компанията взема стратегическото решение за релокация и избира за нов производител завода си в Троян, правоприемник на 70-годишна традиция във фарма производството у нас.

За преместването на производството Teva Pharmaceuticals влага 15 милиона евро в изцяло ново индустриално оборудване на територията на Балканфарма Троян, профилиран в течни лекарствени форми (суспензии и сиропи), полутвърди лекарствени форми и козметични артикули (мехлеми, гелове и кремове). Към момента той изнася продуктите си на 63 пазара в света, като главните са Русия, Англия, Холандия, Украйна, Казахстан, Германия, Франция и Скандинавските страни.

„ С отварянето на това ново оборудване ние в допълнение ускоряваме ролята на Teva на българския пазар и нашия ангажимент да влияем позитивно на стопанските системи и общностите в страните, в които работим “, съобщи Ричард Франсис, президент и основен изпълнителен шеф на Teva, който участва персонално на церемонията по откриването. „ Генеричните медикаменти, в това число медикаментите без рецепта (OTC), са крайъгълният камък на триумфа и наследството на Teva. Един от главните стълбове на нашата неотдавна оповестена тактика за „ ориентиране към напредък “ е да продължим да укрепваме нашия бизнес с генерични медикаменти, в това число OTC, с цел да станем устойчива мощ. Тази инвестиция показва нашето желание да създадем тъкмо това и да осъществим новата си тактика., добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР