Най-големият световен производител на алкохолни напитки в премиум сегмента, Diageo,

...
Най-големият световен производител на алкохолни напитки в премиум сегмента, Diageo,
Коментари Харесай

Diageo придобива бранда за джин на Райън Рейнолдс

Най-големият международен производител на алкохолни питиета в премиум сегмента, Diageo, ще заплати 610 млн. $, като част от договорка за придобиването на Aviation American Gin, компанията за джин, в която Райън Рейнолдс има миноритарен дял, съобщи CNBC.

43-годишният холивудски артист ще резервира акциите на марката, на който е и креативен шеф. В качеството си на подобен по-рано тази година той сътвори няколко рекламни клипа, в това число с негово присъединяване.

По информация на The Hollywood Reporter 335 млн. $ е предплатеното заплащане, което ще бъде осъществено от Diageo, а останалите 275 млн. $ ще бъдат предоставени по отношение на представянето на марката за интервал от 10 години.

На фона на тази договорка пораства потреблението на джин в Съединени американски щати. Според Съвета за дестилирани спиртни питиета през 2019 година фирмите в сектора са продали близо 10 млн. 9-литрови каси от този тип алкохол, генерирайки доходи от 918 млн. $ и растеж от 3% по отношение на 2018-а.

В портфолиото на Diageo, включващо Tanqueray и Gordon’s, следва да бъдат добавени и други марки спиртни питиета от групата на Davos Brands LLC. Aviation American Gin не е първата ѝ облага, обвързвана със звезди – през 2017 година компанията заплати 1 милиарда $ за марката супер премиум текила Casamigos, съоснован от Джордж Клуни.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР