Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп, Доналд Тръмп-младши, се

...
Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп, Доналд Тръмп-младши, се
Коментари Харесай

Големият син на Тръмп се срещнал с руска адвокатка заради информация за Клинтън

Най-големият наследник на американския президент Доналд Тръмп, Доналд Тръмп-младши, се съгласил да се срещне със обвързвана с Кремъл адвокатка по време на акцията за президентските избори предходната година, откакто му била обещана компрометираща информация за тогавашния конкурент в конкуренцията Хилъри Клинтън. Това оповестява в. " Ню Йорк таймс ", като цитира трима съветници в Белия дом, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Тогавашният началник на акцията на Тръмп Пол Манафорт и зетят на президента Джаред Къшнър също взели участие в срещата, написа вестникът и цитира изказване на Доналд Тръмп-младши, в което той признава за среща с съветската адвокатка Наталия Веселницкая. Синът на американския държавен глава твърди, че бил помолен да се срещне с " лице, което може да има информация, потребна за акцията ", по искане на прочут от състезанието " Мис Вселена ", извършен в Москва през 2013 година

Това е първата доказана частна среща сред лица от близкото обграждане на президента и съветски жител, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

" След замяна на любезности дамата декларирала, че има информация, съгласно която свързани с Русия лица финансирали Националната комисия на Демократическата партия и подкрепяли госпожа Клинтън ", кандидатката на демократите за Белия дом, написа вестникът, като цитира казаното от сина на Тръмп. " Нейните изказвания били неразбираеми и двусмислени. Не били предоставени, нито даже обещани никакви елементи или подкрепяща информация. Бързо станало ясно, че тя няма никаква смислена информация ", прибавя " Ню Йорк таймс ".

Президентът Доналд Тръмп не е знаел за срещата, за която оповестява изданието, и не е взел участие в нея, съобщи представителят на екипа адвокати, представляващи ползите на Тръмп, Марк Корало.

Твърдения за връзки на предизборния щаб на Тръмп с Русия хвърлиха сянка върху първите пет месеца от ръководството му, отбелязва организацията. Кремъл отхвърля заключенията на американски разследващи служби, че Москва се опитвала да наклони везните на изборите в интерес на Тръмп, като е хаквала електронните пощи на високопоставени демократи. Тръмп неколкократно отхвърля да съществуват връзки сред предизборния му щаб и Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (465)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР