Най-големият сателитен оператор у нас - Булсатком, вече има нов ...

Най-големият сателитен оператор у нас - Булсатком, вече има нов

Булсатком има нов собственик

Най-големият сателитен оператор у нас - Булсатком, към този момент има нов притежател. Това е компанията Viva Corporate Bulgaria, представлявана от Спас Русев. Към този миг изискванията по договорката не се оповестяват, предава.

По думите на Русев задачата на придобиването е Viva Corporate Bulgaria да поддържа "възходящата траектория на развиване на компанията, като в това време резервира сполучливата формула клиентът да е в центъра на стратегическото обмисляне на активността ". Той дава поръчка, че ще бъдат положени старания за създаване на артикули и услуги на "Булсатком " и след съглашението.

"Булсатком " е с водеща позиция в сателитната телевизия. През DTH и IPTV2.0 платформите си компанията популяризира над 240 телевизионни канала. 230 от тях са с HD качество, а 8 са с 4K/UHD. Наскоро пък компанията пусна новаторска премиум услуга, наречена b-box – телевизионно Android устройство, което е сертифицирано от Гугъл, даващо на потребителите положително качество на картината, образован списък и редица медийни приложения.Още по темата26 май 2021 16:049 окт 2020 15:14 “Мениджмънт екипът на "Булсатком " посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме подготвени дружно с новия вложител да работим интензивно, с цел да затвърдим водещата позиция на "Булсатком " на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги”, разяснява изпълнителният шеф на "Булсатком " Станислав Георгиев.

Спас Русев е бизнесмен и сериен вложител на телекомуникационния пазар в Югоизточна Европа, а това е поредна огромна договорка, касаеща българския пазар, която той подписва. През 2016 година той стана най-големият акционер във Vivacom, когато люксембургската компания Viva Telecom закупи 100% от капитала на сдружението InterV Investment S.à r.l, Luxembourg (InterV), което по това време непряко притежаваше телекома.

В края на 2019 година се появиха клюки, че Русев и лондонското поделение на съветската банка VTB, които дружно поеха контрола над Vivacom след договорка за преструктуриране на дълга, възнамеряват да продадат оператора. В последна сметка телекомът попадна в ръцете на United Group.

От 2019 година "Булсатком " е с нов мениджмънт и стартира огромно преструктуриране, обвързвано с изтеглянето на кредити, "които се оказаха предизвикателство да бъдат обслужвани ", разяснява през май в ефира на Bloomberg TV Bulgaria изпълнителният шеф на Булсатком Станислав Георгиев.

"Сред най-тежките последствия от финансовото преструктуриране на "Булсатком " е това, че компанията е била замразена ", напомни той. По думите му финансовите отговорности са били изчистени и е последвала „ доста вътрешна работа “ по преструктурирането на активността. През май Георгиев разгласи, че броят на клиентите на платената телевизия на Булсатком е достигнал 650 хиляди.

По обявата работи:

Източник: dnes.bg