Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме проблемите на

...
Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме проблемите на
Коментари Харесай

Радев: Всички се надяваме, че пълномащабна война в Украйна ще бъде избегната | Той посочи и най-големия риск за националната ни сигурност

Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили. Не може да се сещаме за тях единствено от рецесия до рецесия и от злополука до злополука. Трябва да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към тяхната боеспособност и тъкмо тези проблеми ще дискутираме на следващия ден.

Това сподели президентът Румен Радев от Сунгурларе. Той е там по случай празника на общината и Деня на лозаря и Св. Трифон Зарезан.

" Най-важната гаранция за нашата сигурност е боевоготовността на българската войска, нейната рационализация, мотивацията на персоналния състав ", акцентира Радев. Блъгария е суверенна страна, България е и предан съдружник и член на НАТО, добави той.

България е част от напъните за деескалация, само че и част от напъните за увеличаване на източния фланг на Алианса. Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздухното пространство на територията на България дружно с нашите съдружници от Алианса като рамкова страна във образуването на батальонната бойна група България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на недостига от качества в нашите сухопътни войски, съобщи президентът.
Президентът уточни и дали чака да се стигне до война в Украйна.

" Всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната. Всеки ден има договаряния на най-високо политическо равнище, Няма военно решение на тази рецесия - който си мисли, че тя ще бъде решена по военене път, бърка. Единственият път за намиране на решение е пътят на договарянията и дипломацията и е обнадеждаващо, че те се водят ".
Попитан дали има спор сред него и премиера, Радев отговори: Важното е, че сред държавното управление и президентската институция има една градивна връзка. Правителството има потребност от поддръжка в тази тежка рецесия, само че не можем да се надяваме само и единствено инситуциите да решат тежките проблеми пред България, а би трябвало всеки да го прави, уточни Радев.

Радев отговори и на въпрос дали е съществено министър председател да изготвя описи по " Google ".

" След злокобното разграбване на страната в продължение на доста години, българите са зажаднели за правдивост и отмъщение. Затова всяко намерено опълчване на държавното управление против корупцията, среща и утвърждението на хората и би трябвало да бъде подкрепяно. Разбира се, държавното управление би трябвало да бъде доста деликатно, да знае с кого и с какво си има работа. Аз съм уверен, че битката против корупцията би трябвало да се води със силата и легитимността на институциите, а освен с известността на обществените мрежи. Виждате, че методите, употребявани от предходните ръководещи, безпардонни способи с тъпчене на закона, доведоха до строполясване на техния режим. Това би трябвало да бъде урок за всички. Урок за държавното управление би трябвало да бъде и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възобновени с недемократични средства и нарушение на закона. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР