Най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на

...
Най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на
Коментари Харесай

Румен Радев: България е и суверенна държава, и лоялен съюзник в НАТО

Най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили. Не можем да се сещаме за тях единствено от рецесия до рецесия и от злополука до злополука, би трябвало да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към тяхната боеспособност. Това сподели пред публицисти в Сунгурларе президентът.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 309
Попитан подготвена ли е България да одобри спомагателни американски сили, в случай че получим предложение за това, Радев съобщи: " Както знаете, България е част от напъните за деескалация, само че и част от напъните за увеличаване на източния фланг на Алианса. Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздушното пространство над територията на България дружно с нашите съдружници от Алианса. Като рамкова страна във образуването на батальонната бойна група България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на недостига от качества в нашите войски ".

Най-важната гаранция за нашата сигурност е боеготовността на Българската войска, нейната рационализация, мотивацията и персоналния състав. България е и суверенна страна, България е и предан съдружник и член на НАТО. Тези са двата водещи правилото, които дефинират нашата позиция, уточни президентът.

Очаквайте детайлности!

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 309  Екологичен потенциал ще гласоподава обезпечаването на незабавна помощ от 1,2 милиарда евро за Украйна Екологичен потенциал ще гласоподава обезпечаването на незабавна помощ от 1,2 милиарда евро за Украйна  Българка в Украйна: Очакването Русия да ни нападне не е от в този момент

Българка в Украйна: Очакването Русия да ни нападне не е от в този момент  16 февруари ли е началото на войната в Украйна? 16 февруари ли е началото на войната в Украйна?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР