Най-големият работодател в сферата на автомобилните технологии у нас -

...
Най-големият работодател в сферата на автомобилните технологии у нас -
Коментари Харесай

Visteon откри в България първата в Европа високотехнологична база за тестване на автомобилни технологии

Най-големият шеф в областта на автомобилните технологии у нас - компанията Visteon, разгласи откирването на първата по мащаб в България високотехнологична лаборатория за тестване на автомобилни технологии. Това е първата в Европа високотехнологична база за тестване на автомобилни технологии и третата в света дружно с тест центровете на Visteon в Северна Америка и Индия.

С инвестиция от над $10 милиона и екип от над 70 висококвалифицирани инженери лабораторията ще изпитва софтуерните артикули, които инженеринговите центрове на компанията в Европа създават за международните автомобилопроизводители. В българския офис на компанията се проектират, създават и тестват над 250 световни и районни високотехнологични плана за международните водачи в автомобилната промишленост. Компанията е снабдител на колоси като Ford, BMW и Mercedes.
 Visteon България ще наема украински ИТ експерти
Най-големият шеф в областта на автомобилните технологии у нас търси украински ИТ експерти

Компанията търси чиновници за София, Варна и Бургас

" Свидетели сме по какъв начин основни трендове като цифровизация, съгласуваност и електромобилност движат огромната световна промяна на автомобилната промишленост. Автомобилните технологии стават все по-комплексни, а с тях и условията на производителите за качество и надеждност. Нашата цел е да бъдем водеща фигура в тази промяна, като създаваме висококачествени и надеждни технологии. Лабораторията ни в София и потвърдената през годините експертиза на локалния ни инженерен екип са от основно значение за това ", разяснява за медиите Сачин Лаванде - изпълнителен шеф на Visteon, по време на откриването.
 Снимка 569789
Източник:

Тестовете в новата лабораториия обгръщат всяка стъпка от продуктовия цикъл - от най-ранния стадий на планиране до серийното произвеждане. Продуктите, като инструментални табла и инфотейнмънт системи за водещите немски, френски и английски автомобилопроизводители, се подлагат на необятен набор от изпитвания, симулиращи редица действителни разстройства и рискови обстановки, подбудени от въздействието на околната среда и средата в автомобила, с които водачите по света би трябвало да се оправят. Целта е да бъде обезпечена оптималната надеждност и сигурност на технологията.

Това е и единствената лаборатория в България, която прави проби за електромагнитна съгласуемост и резистентност на електромагнитни разстройства. Дейността дава отговор на условията за изпитване на автомобилна електроника съгласно редица международно приети стандарти като CISPR 25 и ISO 11452-2, ISO 11452-4 и ISO 11452-9. Оборудването, с което екипите работят, е доставено особено за лабораторията от Германия, Австрия, Съединени американски щати и Азия, и дава отговор на стандартите, създадени от интернационалните организации по стандартизация ISO и IEC.

От Visteon акцентират, че новата им софийска лаборатория ще затвърди инжeнepингoвия xъб у нас като " гpъбнaĸа нa дeйнocттa на компанията в цялa Eвpoпa, ĸoйтo продължава интензивно да се развива ".

Базираната в Мичиган компания има над 10 000 чиновници в световен мащаб, които работя допълнително от 40 бази по света. През 2021 година компанията нае 100 души в София, а през 2022 година разгласи, че наема украински ИТ експерти.
 Visteon наема нови 100 души в базата си в София
Visteon наема нови 100 души в базата си в София

У нас компанията създава съставни елементи за автомобилната индустрия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР