Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас – канадската компания

...
Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас – канадската компания
Коментари Харесай

Телъс разширява инвестициите си в България и наема още 2000 души

Най-големият шеф в аутсорсинг промишлеността у нас – канадската компания " Телъс " (Telus International) възнамерява да продължи с вложенията си на българския пазар и да наеме нови 2000 чиновници до края на 2020 година Това разгласи Джефри Пюрит, президент и основен изпълнителен шеф на " Телъс " при откриването на третия офис в България.

" Телъс Тауър " (Telus Tower) се намира на площад " Македония " в центъра на София. Построена е по най-високи екологични и архитектурни стандарти и е притежател на документа BREEAM 2013 - водещ международен стандарт по успеваемост и резистентност на бизнес здания.

С над 50 зали за срещи и кухни, 18 тематични зони за отмора, разтривки, фитнес и йога зали, новият офис на " Телъс " се откроява като едно от най-иновативните работни пространства в България с потенциал от 2300 работни места.

" Подобни събития са най-важният знак за бизнес средата в страната. Резултатите, които постигате, са впечатляващи и се надявам бизнесът ви в нашата страна да продължи да пораства със същите темпове ", сподели зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев при откриването на постройката.

" Като канадец зная какъв е имиджът на " Телъс " в телекомуникациите. Подобни компании са мотор на напредък в страните, в които оперират ", съобщи Кевин Хамилтън, дипломат на Канада за България и Румъния. По думите му предприятието е знак на връзките сред България и Канада, които се задълбочават от ден на ден. Той обърна внимание и на Споразумението за свободна търговия сред Европейски Съюз и северноамериканската страна, което е основа за разрастване на икономическите контакти.

За последните пет години по Закона за поощряване на вложенията се осъществят планове в региона на услугите за близо 180 млн. лева, с които се разкриват над 6400 нови работни места, сподели Манолев.

Инвестициите на " Телъс " у нас възлизат на 150 млн. евро



През последните години инвестирахме над 150 млн. евро в българската стопанска система под формата на заплати, финансови разноски, налози и други. Планираме да удвоим тази цифра до 2020 година, заяви Пюрит.

В момента за компанията работят 3000 експерти в страната, което я прави най-големият шеф в бранша на аутсорсинг промишлеността. От тях половината се трудят в новия офис " Телъс Тауър ", други 1000 в " Инфинити Тауър " в София и още към 300 в центъра в Пловдив.

Планът ни до 2020 година е да назначим 2000 нови чиновници, като по този метод екипът ни в България ще наброява 5000 души, сподели Кристина Иванова, вицепрезидент " Операции " на европейския офис на " Телъс ".

В избора на страна, в която компанията да продължи разширението си, главен фактор са били стабилността и предвидимостта, която България предлага, сподели още Пюрит и изрази вяра, че ръководството на страната ще продължи да им подсигурява това.

Имате всички предпоставки да достигнете и да задминете вашите западноевропейски сътрудници, в случай че държавното управление продължава поддръжката си към бизнес средата, добави той.

Растящи доходи и облаги

Канадската компания оперира на българския пазар посредством сдружението " Колпойнт Ню Юръп " ЕАД. Групата се разпознава като многоезичен и многоканален снабдител на аутсорсинг бизнес процеси (BPO) и контактен център. Предлага три съществени типа услуги. Едната е обслужване на клиенти - телемаркетинг, задържане на клиенти, обслужване на клиенти, техническа поддръжка. Другата група услуги е обвързвана с ръководство на риска, скрийнинг на личен състав, ръководство на транзакции и разкриване на измами, финансово и счетоводно обслужване. Третата група са обществени и медийни услуги - наблюдение, развой на ангажиране, разбор.

" Колпойнт Ню Юръп " развива активност в София и Пловдив, и има 100% от дъщерно сдружение в Румъния с две местоположения в Букурещ и Крайова.

Приходите и облагата на сдружението за последните три финансови години (2014 – 2016 г.) непрестанно порастват. Приходите му от оперативна активност нарастват с над две трети - от 45 млн. лева през 2014 година до над 126 млн. лева през 2016 година За този интервал чистата облага на сдружението се е нараснала над шест пъти – от близо 3 млн. лева на над 19.3 млн. лева, демонстрира финансовият му доклад.

" Колпойнт Ню Юръп " е част от " Телъс Интернешънъл Юръп " (Telus International Europe). Базираната във Англия компания дава услуги за аутсорсинг на бизнес процеси от 2004 година За нея работят над 5500 чиновници на територията на 7 центъра в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Корк и Дъблин (Ирландия), както и в Манчестър и Канок (Великобритания). Компанията дава обслужване на клиенти по целия свят на повече от 35 езика.

През миналата 2017 година компанията беше отличена от президента Румен Радев с премиите на Български дарителски конгрес за " Най-голям размер нефинансови дарения ", както и за " Най-щедър донор ". През миналата година компанията започва и самодейността си " Мога Там. Искам Тук ", която цели да притегли можещи и надарени българи назад в България. През тази година " Телъс " ще подкрепи разнообразни благотворителни начинания с 500 хиляди евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР