Най-големият процес за държавна сигурност в Хонконг навлезе в заключителната

...
Най-големият процес за държавна сигурност в Хонконг навлезе в заключителната
Коментари Харесай

Процесът срещу хонконгски активисти по наложен от Китай закон влиза направо вкъщи

Най-големият развой за държавна сигурност в Хонконг навлезе в заключителната си фаза, като продемократични деятели, свързани с всеобщи улични митинги през 2019 година, са упрекнати по противоречив Китай -наложен закон за националната сигурност (NSL).

Съдът против 16-те деятели, упрекнати в скрит план за осъществяване на подривна активност, стартира заключителните причини в сряда. Ако бъдат наказани, ги чака пожизнен затвор.

Обвиняемите са измежду 47 опозиционни деятели, в това число определени депутати, профсъюзни дейци и учени, които бяха задържани от полицията през 2021 година, обвинени в скрит план за основаване на конституционна рецесия и подкопаване на държавното управление.

Случаят се трансформира в камбана на политическата среда в Хонконг и необятно се счита за част от репресиите на Пекин против в миналото оживеното продемократично придвижване в града.

Законът, който криминализира отцепването, подривната активност и тайното съглашение с непознати сили за интервенция в делата на града, както и тероризм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР