Най-големият процес в историята срещу мафията Ндрангета бе открит в

...
Най-големият процес в историята срещу мафията Ндрангета бе открит в
Коментари Харесай

И българка сред обвиняемите на втория най-голям процес срещу мафията

Най-големият развой в историята против мафията Ндрангета бе открит в Калабрия. В някогашен колцентър, пригоден неотдавна като зала на Апелативния съд, в индустриалната зона на град Ламеция Терме беше обещано началото на процеса, в който ще бъдат съдени 325 обвинени. Сред тях е и 40-годишната българка Живка Танева Димитрова, жителка на община Сант Онофрио в провинция Вибо Валентия, заяви.

Срещу тях са отправени над 438 обвинявания. Близо 600 юристи ще пазят обвинените, 913 очевидци ще дават показания и всичко това ще става при изключителни ограничения за сигурност.

По-голям развой, само че против сицилианската Коза ностра, имаше единствено през 1986 година в Палермо, когато бяха съдени 475 души.

Основна теза в обвиняването на прокурора Гратери е преплитането на връзките сред клана Манкузо от Ндрангетата с политиката, масонството и бизнеса. Обвиненията против изправените пред правораздаването варират от връзки с мафията до убийства, изнудвания, рекет, лихварство, фиктивно приписване на имущество, пране на пари и други

В листата от обвинените е и 40-годишната българка Живка Танева Димитрова, жителка на община Сант Онофрио в провинция Вибо Валентия. Тя е разследвана като подставено лице, защото на името ѝ се водела комерсиална активност, водеща към Никола Бонавота, необут на едноименния клан. Става въпрос за кафене " Сублиме ". В следствието се говореше и за други българи, само че те не попадат измежду обвинените. Те доставяли оръжие на двама от разследваните - Доменико Пардея и Лучано Макри.

Кланът Бонавота, за чието подставено лице се счита Димитрова, работи най-много в областта на изнудванията, лихварството и наркотрафика. Той е съдружник на клана Манкузо от Лимбади и има въздействие в интернационалния наркотрафик. Всички членове на клана, както и обвързваните с него хора, произлизат от провинция Вибо Валентия. В нея живеят доста българи и румънци. Според Националния статистически институт близо 1250 са българите в тази провинция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР