Най-големият промишлен износител от САЩ - Боинг, се готви за

...
Най-големият промишлен износител от САЩ - Боинг, се готви за
Коментари Харесай

Загубите на Боинг заради 737 Max до момента възлизат на 9 милиарда долара

Най-големият индустриален експортьор от Съединени американски щати - " Боинг ", се готви за още тежки финансови удари след приземяването преди 9 месеца на най-продавания й аероплан - 737 Max. Компанията се принуди да разгласи краткотрайно преустановяване на производството му, откакто авиационните управляващи отхвърлиха преди края на годината да разрешат връщането на модела в употреба.

Всички самолети " Боинг 737 Max " в света бяха спрени от употреба през март поради две произшествия в границите на половин година. Общо 346 души починаха в Етиопия и Индонезия. Основна причина и за двете нещастия се оказа проблем със системата за увеличаване на маневрените характерности на машините. Нова версия на софтуера ще би трябвало да бъде сертифицирана, конфигурирана на приземените самолети и водачите да преминат през образование.
Хенри Хартвелд, авиационен анализатор: Още не са потвърдили, че всички проблеми са разпознати и решени. Затова е умно да спрат производството.
Въпреки проблемите " Боинг " продължи да създава по 42 такива самолета месечно. Заради неяснотите по повторното узаконяване обаче бордът на компанията е решил да редуцира разноските с краткотрайно прекъсване на поточната линия край Сиатъл. 12 хиляди души обаче остават на работа.
Арнолд Уагнън, чиновник на " Боинг ": Много благо от страна на " Боинг ". Хората остават на работа, другояче икономическият резултат щеше да е пагубен за тях. "
Загубите на " Боинг " от рецесията със " 737 Max " досега възлизат на 9 милиарда $. " Джей Пи Морган " пресмята, че към тях ще се прибавя по още 1 милиард всеки месец, до момента в който не работи поточната линия. Загуби ще търпят и близо 600-те компании снабдители от целия свят и чиновниците им.

 "Боинг " стопира производството на 737 Max
"Боинг " стопира производството на модела 737 Max. Той беше обвързван с произшествия в Индонезия и Етиопия, при които починаха повече от 300 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР