Най-големият производител на спортни стоки в света Nike е изправен

...
Най-големият производител на спортни стоки в света Nike е изправен
Коментари Харесай

NIke заплашени от недостиг на спортни обувки заради ковид-ситуацията във Виетнам

Най-големият производител на спортни артикули в света Nike е изправен пред дефицит на обувки на фона на влошаващата се обстановка с COVID-19 във Виетнам, демонстрира отчет на S&P Global Market Intelligence, представен от Си Ен Би Си.

Предупреждението идва, откакто два доставчика от азиатската страна неотдавна прекратиха работа поради епидемията в страната. През фискалната 2020 година фабриките във Виетнам са отговаряли за към 50% от продукцията на обувки на Nike.

Нов разбор на S&P Global Market Intelligence пък сподели, че Виетнам дава отговор за 49% от вноса по море в Съединени американски щати, обвързван с Nike и нейните артикули, през второто тримесечие на 2021 година

„ Здравето и сигурността на нашите сътрудници, както и на нашите снабдители, не престават да са главния ни приоритет “, разяснява представител на компанията.

„ Продължаваме да работим с нашите снабдители и да поддържаме напъните им в отговор на динамичния и невиждан темперамент на COVID-19. Докато продължаваме да се ориентираме в тази среда, чакаме нашите снабдители да дадат приоритет на здравето и поминъка на своите чиновници и да продължат да съблюдават законовите условия и кодекса за държание на Nike по отношение на обезпечаването на заплати о компенсации “, добави тя.

На фона на информацията акциите на Nike поевтиняха с към 1,3%. От началото на годината обаче те са нагоре с 11,5%, като компанията има пазарна капитализация от към 250 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР