Най-големият производител на смартфони в света Samsung потвърди уязвимостите в

...
Най-големият производител на смартфони в света Samsung потвърди уязвимостите в
Коментари Харесай

Разкриха проблеми със сигурността в милиони смартфони на Samsung

Най-големият производител на смарт телефони в света Samsung удостовери уязвимостите в сигурността, които засягат потребителите на моделите Galaxy S8, S9, S10, S10e, S10 Plus, S10 5G, Note 9, Note 10 и Note 10 Plus.

Уязвимостите са оценени като " сериозни ", написа Forbes. Те обгръщат общо към 21 въпроса за сигурността - 17 са свързани с потребителския интерфейс на Samsung " One ", a 4 са свързани с операционната система Android.

Какво би трябвало да знаем и какво да вършим?

Корекциите за отстраняването на слабите звена, в това число уязвимостта с сериозна оценка, започнаха да се популяризират към потребителите на Гугъл на 8 октомври. Най-важният съвет е софтуерът да бъде обновен допустимо най-скоро.

Специфичните предизвестия за сигурност на Samsung Galaxy

Най-новото издание за поддръжка на сигурността на Samsung (SMR) също стартира да се популяризира към потребителите на Galaxy устройствата в цялата продуктова гама.

Октомврийският SMR включва " кръпки " от Гугъл, които засягат потребителите на Galaxy 10, както и тези с по-ранни устройства на компанията.

Има обаче и цялостен куп уязвимости, които въздействат съответно на потребителите с Galaxy 8 и Galaxy 9. Сред тях има уязвимост на Galaxy 9, която е оценена като сериозна: SVE-2019-15435. Това се отразява както на Galaxy S9, по този начин и на Note 9, макар че детайлностите във връзка с точния механически темперамент на уязвимостта са шаблонизирани - слабостта е била " отчасти разкрита ", с цел да отбрани потребителите, до момента в който не бъдат конфигурирани пачове.

С продадени към 30 милиона смарт телефона Galaxy 9 и други 10 милиона устройства Galaxy Note 9, това прави евентуални 40 милиона консуматори, които би трябвало да вземат поради това предизвестие.

Каква е сериозната накърнимост на Galaxy 9 и Note 9?

Какво се знае за SVE-2019-15435? - Оказва се, че не доста.

Единствената информация, която Samsung разгласява, е следната: " Подобряване на механизма за сигурност на IMEI е належащо за по-добра отбрана против евентуални операции на IMEI ".

Предполага се, че това се отнася до способ за заобикаляне на черния лист на IMEI, който предотвратява лесната препродажба на откраднати устройства. Всичко, което заобикаля този тип отбрана, прави включените устройства по-привлекателни за нарушителите, които биха могли да получат по-добра облага, като ги продават с " чист " IMEI номер. Съветът към потребителите тук е същият - да конфигурират доборенията в систения програмен продукт допустимо най-скоро. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР