Най-големият производител на полупроводници в света TSMC планира да отвори

...
Най-големият производител на полупроводници в света TSMC планира да отвори
Коментари Харесай

Най-големият производител на полупроводници в света планира да наеме още 6000 служители, въпреки спада в сектора

Най-големият производител на полупроводници в света TSMC възнамерява да отвори още 6000 работни места тази година, макар забавянето на търсенето на чипове. Компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Company търси нови инженери и оператори на индустриални линии за заводите си в Тайван - в градовете Синчу, Тайчунг, Тайван и Гаосюн, написа CNN.

От компанията прецизират, че не е наложително претендентите да имат опит. " TSMC набира както опитни експерти, по този начин и търсещи работа за първи път ", в това число преди малко приключили. Гигантът търси претенденти с опит в разнообразни области на инженерството, финанси, ръководство и човешки запаси и други.

TSMC създава към 90% от най-съвременните чипове в света. Това е една от най-ценните регистрирани компании в света с пазарна капитализация от почти 435 милиарда $.

Що се отнася до азиатския пазар, пазарната капитализация на TSMC сега е равна на китайския софтуерен колос Tencent, който коства над 448 милиарда $.

Наемането на чиновници на тайванския производител може би е изненадващо, тъй като съответствува с общия спад в световното търсене на чипове, откакто потребителите свиха покупките на електроника, заради високата инфлация и по-широкото закъснение на стопанската система.
 TSMC регистрира рекордна за цялата си история облага
Най-големият производител на чипове в света регистрира рекордна за цялата си история облага

Компанията е е един от главните снабдители на американската Apple

Все отново през януари TSMC регистрира положителни облаги, само че предизвести за спад в приходите през първите шест месеца на годината. Главният изпълнителен шеф разгласи, че компанията чака " здравословно възобновяване " по-късно през 2023 година, като се чака и продажбите да се покачат още веднъж през втората половина.

Рекордните облаги предходната година разрешиха раздаването на 4 милиарда щатски $ под формата на бонуси на чиновници, само че единствено в Тайван.

Бордът утвърди проект за инвестиция на до 3,5 милиарда $ в дъщерното сдружение на компанията в Аризона, което е част от авансово оповестена инвестиция от 40 милиарда $ в Съединените щати.

Миналата година стана ясно, че TSMC построява втора фабрика за полупроводници във Финикс и усилва вложенията си там. Компанията може да се разшири повече в чужбина, като разгласи през януари, че обмисля откриването на първия си цех в Европа и втори в Япония.
 TSMC търси локация за създаване на първата си фабрика в Европа
Най-големият производител на чипове в света търси локация за изродяване на първата си фабрика в Европа

Заводът ще разреши на компанията да се възползва от процъфтяващото търсене от страна на автомобилната промишленост

В момента в TSMC работят към 70 000 чиновници. Това значи, че компанията желае да усили увеличи броя на личния състав с близо 9%.

Средната годишна заплата за начинаещ инженер в заводите в Тайван с магистърска степен, би била към 65 400 $, съгласно TSMC.

За съпоставяне, междинната месечна заплата в Тайван през 2022 година е била 1 452 $, съгласно държавното управление, или към 17 426 $ на година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР