Най-големият производител на петрол в света - Aramco, отчете огромен

...
Коментари Харесай

Глобалното възстановяване изстреля печалбата на Aramco с 300%

Най-големият производител на нефт в света - Aramco, регистрира голям скок на облагата за второто тримесечие. Саудитската компания разгласи, че разхлабването на ограниченията за справяне с ковид, държавни стратегии и рестартът на стопанската система са подкрепили положителните им резултати, довели до облага 25.5 милиарда $, което е растеж с 288% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестява BBC.

Американският съперник на Aramco - Еxxon Mobil, също записа сериозен растеж на приходите, а Royal Dutch Shell означи най-голямата си облага на тримесечна база от близо три години.

" Резултатите ни във втората четвърт на годината демонстрират мощно възобновяване на международното енергийно търсене, което ни кара да навлезем във втората половина на годината по-гъвкави и издръжливи ", съобщи Амин Нассер в изказване на компанията.
Последствията
Цените на петрола се повишават, достигайки котировки към 70 $. Това се дължи на постигнатата сделка за понижаване на продукцията от Организацията на страните - експортьорки на нефт, и нейните сътрудници, известна като ОПЕК+.

Това са неприятни вести за водачите, откакто покачването в цените на суровината наложително ще имат отражение и върху цените на горивата. Британската организация RAC, която се занимава с автомобилни въпроси, съобщи, че сегашните цени на бензина и дизела са стигнали най-високите равнища за последните осем години.

" Цените в действителност могат да отидат единствено в една посока и това не е посоката, която водачите желаят ", предизвестяват от RAC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР